Esitlus laaditakse üles. Palun oodake

Esitlus laaditakse üles. Palun oodake

Majutuse- ja toitlustusevaldkonna kutsekoolide kohtumine

Seotud esitlused


Teema esitlus: "Majutuse- ja toitlustusevaldkonna kutsekoolide kohtumine"— Esitluse väljavõte:

1 Majutuse- ja toitlustusevaldkonna kutsekoolide kohtumine
Ivar Sikk

2 Kutseõppeasutuse seaduse muutmine
Kolm keskset teemat kutseõppe kvaliteedi hindamine paindlike ligipääsuvõimaluste loomine kutsehariduse rahastamispõhimõtete muutmine

3 Kutseõppe kvaliteedi hindamine
Õppe läbiviimise õigus muutub tähtajatuks Õppe läbiviimise õiguse taotlemine uus õppekavarühmas jääb. Esmane õppe läbiviimise õigus 3 aastaks. Kvaliteedi hindamine üks kord kuue aasta jooksul

4 Paindlike ligipääsuvõimaluste loomine (esmakordne võimalus)
Kutsevaliku õppekava Kahtlus erialavalikus; puudub piisav ettevalmistus Mittestatsionaarse üldharidusõppe pakkumine Lisandväärtuseks on võimalus pakkuda üldharidusõpingute kõrval ka erialast kutseõpet valikõpingute raames.

5 Koolide rahastamine vajas muutmist
RKT asendub tegevustoetusega, milles 3 komponenti: baasrahastamine tulemusrahastamine kättesaadavuse toetamine

6 Majutuse ja toitlustuse õppekavarühm arvudes

7 Õppekavad abikokk hotelliteenindaja  kokk köögiabiline  majutusettevõtte juhtimine  majutuskorraldus  majutusteenindus  toitlustuskorraldus  toitlustusteenindus  vanemkelner Kutseeksami sooritas 2017/18. õppeaastal selles õppekavarühmas 75,6% õpilastest. Positiivselt sooritajate arv on paaril viimasel aastal kiiresti kasvanud ja ulatub kolmes koolis 100%ni. Õpingute katkestamine õppekavarühmas on 20%, mis on küll Eesti keskmisest  pisut madalam, ent siiski väga kõrge. 

8 Õpingute katkestamine
 õppekavarühmas on 20%, mis on küll Eesti keskmisest  pisut madalam, ent siiski väga kõrge. 

9 Kutseeksami sooritas 2017/18. õppeaastal selles õppekavarühmas 75,6% õpilastest. Positiivselt sooritajate arv on paaril viimasel aastal kiiresti kasvanud ja ulatub kolmes koolis 100%ni.

10 Kutseeksamitest 2017.a. kehtestas haridus- ja teadusminister koolilõpetajate eksami hindadele ülemmäärad õppekavagrupiti, eristades teooria, praktilist ning kombineeritud eksamit a. on kavas eksamite hinnastamine üle vaadata ning vajadusel korrigeerida.

11 Tänan!


Alla laadida ppt "Majutuse- ja toitlustusevaldkonna kutsekoolide kohtumine"

Seotud esitlused


Google'i reklaam