Esitlus laaditakse üles. Palun oodake

Esitlus laaditakse üles. Palun oodake

Laurentiuse kirik.

Seotud esitlused


Teema esitlus: "Laurentiuse kirik."— Esitluse väljavõte:

1 Laurentiuse kirik

2 Küsimus: Tere, tohib esitada sulle mõned küsimused?
Vastus: Ma vastan hea meelega. Küsimus: Lugupeetud hoone, kas ütleksite oma asukoha? Vastus: Asun Kuressaare kesklinn Tallinna tn 13

3 Küsimus: Kuna asud hea koha peal, on sul kindlasti hüüdnimi olemas.
Vastus: Ikka on. Rahvasuus tuntakse mind kui luterikirikut Küsimus: Mis on sinu tegelik nimi? Vastus: Ametlik nimetus on mul Kuressaare Laurentiuse kirik

4 Küimus: Kas sain õigesti aru, et ka praegu asub sinus kirikukogudus?
Vastus: Jah. Eesti Evangeelse Luterliku Kiriku Kuressaare Laurentiuse kogudus. Küsimus: Kas tead, mis on enne sind siin olnud? Vastus: Minu teada on see põline kiriku koht.

5 Küsimus: Ole hea ja räägi meile veidi oma põnevast ajaloost.
Vastus: Enne mind, Põhjasõjas, põletatud kirik taastati järgnevatel aastakümnetel, lisandus ka kooriruum. Jällegi põles hoone aastal ning siis ehitati mind üles arhitekt Heinrich Löweneri juhtimisel , mil sain oma praeguse ilme.

6 Küsimus: Kuna sinu ajalugu on olnud väga pikk, siis leidub sinus ehk midagi ainulaadset.
Vastus: Kallid lapsed, teil on täiesti õigus. Selleks on ristimiskivi, mis Saaremaa keskaegsete ristimiskivide hulgas on unikaalne. Minuni jõudis ta aastal purustatud Anseküla kirikust

7 Küsimus: Milline on sinu suhe end ümbritseva keskkonnaga?
Vastus: Ümbrus on väga meeldiv. Kõige rohkem pakub mulle rõõmu ümbruses lebav roheline muru. Hiljuti võeti hoovist maha mõned vanad head puud. Nendga sai kaua koos teenitud, pea kakssada aastat.

8 Küsimus: Kuidas on lood kirikus töötavate inimestega
Küsimus: Kuidas on lood kirikus töötavate inimestega? Millised on teie suhted? Vastus: Kõik inimesed, kes minust läbi astuvad tunnevad vajadust Jumaliku puudutuse järele, siis põhitöötajaks võin pidada koguduse õpetajat Anti Toplaant. Kuigi suvel külastab mind ka palju turiste .

9 Kohapeal õnnestus ka läbi viia intervjuu härra Toplaane endaga.

10 Küsimus: Milline on Teie seos Laurentiuse kirikuga ja kuidas sellisele positsioonile olete sattunud?
Vastus: Õppinud olen Tallinnas Usuteaduse Instituudis ja Tartu Ülikoolis religiooniantropoloogia magistrikursusel. Olen Saaremaale tulnud abielu kaudu. Koguduse õpetajaks valitud aastal.

11 Küsimus: Mida Teie meelest võib kirik oma usklikest arvata ja millised on tema tunded?
Vastus: Inimesed, kes kirikus käivad on väga erinevad. Ristitud ja leeris käinud inimesi on kiriku enda andmete järgi Aktiivseid liikmeid ligikaudu Maja tunnetab kindlasti headmeelt nähes neid inimesi enda juures.

12 Küsimus: Kuidas edeneb kiriku restaureerimine ning mis tasuks veel hoone kohta mainimist?
Vastus: Taastamistööd edenevad jõudsalt. Sellel aastal valmib 10 aastat remondis olnud ajalooline ja Eesti vanim, Sauer orel, mille avamine toimub 19. Oktoobril. Hiljuti selgus, et Laurentiuse kiriku tornikell on Eesti tornikelladest vanim.

13 Küsimus: Suur tänu Teile, et leidsite aega meiega vestelda ja soovime nii Teile kui Laurentiusele kõike paremat. Vastus: Suur tänu heade soovide eest ja me püüame jätkata oma igapäevast elu aitamaks abivajajaid.


Alla laadida ppt "Laurentiuse kirik."

Seotud esitlused


Google'i reklaam