Esitlus laaditakse üles. Palun oodake

Esitlus laaditakse üles. Palun oodake

Veronika Allas SPIK juhataja

Seotud esitlused


Teema esitlus: "Veronika Allas SPIK juhataja"— Esitluse väljavõte:

1 Veronika Allas SPIK juhataja
Saaremaa PIK teenused 2012 Veronika Allas SPIK juhataja

2 KOV teenused (2006) Kuulmisnõustamise teenus Isikliku abistaja teenus
Tugiisiku teenus (3 KOV) Päevakeskuse teenus (Kur. LV)

3 KOV teenused Plusspool Miinuspool
Abivajajad saavad neile vajalikku teenust Abivajajat toetava võrgustiku laienemine Kontaktid ja infoliikumine Tagasiside pidev Uued ideed/projektid/ teenused ja kitsaskohad Abistajaid on vähem kui abivajajaid Tööd palju Mitmed KOV-id ei mõista teenuste vajadust – kes jagaks teavet? KOV-ide napp rahastus ?

4 EHK (erihoolekanne) teenused (2003)
igapäevaelu toetamise teenus 20 kohta töötamise toetamise 10 kohta

5 IPET teenuse õigus Raske, sügava või püsiva kuluga psüühikahäirega täisealisel inimesel. Samal ajal ei tohi osutada kogukonnas elamise ega ööpäevaringset erihooldusteenust

6 IPET teenuse eesmärk inimese parim võimalik iseseisev toimetulek ja areng psühhosotsiaalse toimetuleku toetamise, igapäevaelu toimetulekuoskuste ja tööoskuste kujundamise ning inimese lähedaste ja temaga koos elavate inimeste nõustamise kaudu.  Igapäevaelu toetamise teenust võib osutada inimese kodus talle näiteks igapäevaelu oskuseid õpetades, päevakeskuses tugigruppides osaledes, söögi tegemist õppides, ametiasutustes asjaajamist harjutades.

7 IPET teenusele saamine
Inimene või tema seaduslik esindaja esitab SKA-le taotluse. Taotluses on inimesel õigus valida endale sobiv teenuseosutaja, kelle juures teenust saada soovitakse. Teenuse saamiseks peab inimesel olema psühhiaatri suunamiskiri või rehabilitatsiooniplaan soovitusega kasutada igapäevaelu toetamise teenust oma parima toimetuleku tagamiseks.

8 Igapäevaelu toetamise teenus
Plusspool Miinuspool Teenuse suur vajadus Palju kliente Eesmärgipärane Avatud tegevused Kliendipoolne/pere motivatsiooni olemasolu Vähe teenuse kohti Vähe tegevusejuhendajaid Suur halduskoormus (teenus muutub aasta-aastalt bürokraatlikumaks) Mitmed KOV –id ei tea teenuste toimimise korrast, koostööpartnerite leidmine raske

9 Töötamise toetamise teenuse õigus
Raske, sügava või püsiva kuluga psüühikahäirega täisealisel inimesel. Vajab töötamise ajal pidevalt toetust ja juhendamist. Ei osutata samal ajal ööpäevaringset erihooldusteenust ega kogukonnas elamise teenust Soovitus kasutada teenust peab olema kirjas rehabilitatsiooniplaanis või teenuse osutaja kirjalikus põhjendatud ettepanekus teenuse kohta rehabilitatsiooniplaani koostamise ajaks.

10 Töötamise toetamise teenuse eesmärk
Juhendada ja nõustada inimest toetada tema iseseisvat toimetulekut parandada elukvaliteeti tema võimetele sobiva töö otsimise ja töötamise ajal.

11 Töötamise toetamise teenusele saamine
Klient või esindaja esitab SKA-le taotluse. Abi saamiseks võib pöörduda SKA juhtumikorraldaja poole. Taotluses on inimesel õigus valida endale sobiv teenuseosutaja, kelle juures teenust saada.  Teenuse saamiseks peab inimesel olema koostatud rehabilitatsiooniplaan soovitusega kasutada töötamise toetamise teenust oma parima toimetuleku tagamiseks.  

12 Töötamise toetamise teenus
Plusspool Miinuspool Teenuse suur vajadus Eesmärgipärane teenus Kliendi motiveeritus Lühendatud tööaeg Vähe töötamise kohti Vähe teadlikke juhendajaid Suur halduskoormus (teenus muutub aasta-aastalt bürokraatlikumaks) KOV –id ei tea teenuste toimimise korrast, koostööpartnerite leidmine raske Segadused TTA-s sõna „töö“ ümber

13 Rehabilitatsiooniteenus (2006)
☺ Puudega lastele ☺ Täiskasvanutele ☺ Tööealistele (16-a kuni vanaduspensioni ealistel) psüühilise erivajadusega inimestel, kelle töövõime kaotus on vähemalt 40%.

14 Jõudu tööle!


Alla laadida ppt "Veronika Allas SPIK juhataja"

Seotud esitlused


Google'i reklaam