Esitlus laaditakse üles. Palun oodake

Esitlus laaditakse üles. Palun oodake

Juhan Smuul Leino Lepp.

Seotud esitlused


Teema esitlus: "Juhan Smuul Leino Lepp."— Esitluse väljavõte:

1 Juhan Smuul Leino Lepp

2 Juhan Smuul JUHAN SMUUL sündis 18. veebruaril aastal Muhu saarel Koguva Toomal oma isa üheteistkümnenda lapsena. Temast pidi saama talu pärija ja põllumees, kuid sai hoopis merekirjanik, publitsist ja ühiskonnategelane. Ta suri 13. aprillil 1971 Tallinnas.

3 Kus ta õppis Juhan Smuul õppis 1930–36 Piiri algkoolis, pärast seda lühikest aega Järvamaal Jäneda põllutöökoolis. Õpingud katkesid, kuna ta külmetas ja sattus näärmete põletikuga Tartu kliinikusse. Sellega tema formaalne haridustee ka piirdus.

4 Tema pere Tooma pere aastail: ema Ruudu ( ) - vasakult teine, isa Jüri ( ) - vasakult kolmas, Juhan - allreas paremalt esimene.

5 Tema looming Smuul kirjutas peale luule ka proosat ja draamat, ta oli suurepärane lugede jutustaja. Smuul oli teatriuuendaja, kes tõi oma draamadesse spontaanselt tingulikke võteid, vahemänge ja allegooriat.

6 Tema teosed “Karm noorus”
“Muhulaste imelikud juhtumised Tallinna juubelilaulupeol” “Muhu monoloogid” “Polkovniku lesk” “Jäine raamat”

7 Tema raamatud

8 Muhu muuseum Koguva küla Muhu saare läänerannikul on Eesti talurahvaarhitektuuri üks väljapaistvamaid näiteid, mis on paelunud etnograafide tähelepanu juba 20. sajandi alguses. See omapärases maastikus paiknev, suhteliselt hästi säilinud taluehitistega küla oma mõnevõrra erandliku ajalooga on Eestis tuntud eelkõige kirjanik Juhan Smuuli sünnikohana. Koguva sai populaarseks reisisihiks juba kirjaniku eluajal ja esimene ekspositsioon avati tema sünnikodus kohe pärast kirjaniku surma aastal aastal avati Juhan Smuuli Muuseum praeguse Saaremaa Muuseumi filiaalina.

9 Tänan tähelepanu eest!


Alla laadida ppt "Juhan Smuul Leino Lepp."

Seotud esitlused


Google'i reklaam