Esitlus laaditakse üles. Palun oodake

Esitlus laaditakse üles. Palun oodake

Järgnev info on tähtis ja võib päästa inimelu!

Seotud esitlused


Teema esitlus: "Järgnev info on tähtis ja võib päästa inimelu!"— Esitluse väljavõte:

1 Järgnev info on tähtis ja võib päästa inimelu!
ERITI TÄHTIS! VÕTKE SEDA TÕSISELT! Järgnev info on tähtis ja võib päästa inimelu!

2 Siin üks õpetlik lugu: Grillpeol üks naiskülaline komistas ja kukkus
Siin üks õpetlik lugu: Grillpeol üks naiskülaline komistas ja kukkus. Temaga oli esmapilgul kõik korras ning arvatavasti juhtus see uute kingade tõttu – nii arvas kukkuja ise. Sõbrad aitasid ta püsti ning ta sai uue taldrikutäie grillpala. Vaatamata kergele peapööritusele otsustas naine pidu jätkata nagu poleks midagi juhtunud. Hiljem helistas aga tema mees sõpradele ja teatas, et naine viidi kiirabiga haiglasse ning kell 6.00 suri grillpeol saadud ajuverejooksu tagajärjel. Kui naise mees või sõbrad oleksid tundnud ajuverejooksu sümptomeid, oleks naine veel elus…

3 Järgneva info lugemiseks kulub mõni minut, kuid see võib päästa elu
Järgneva info lugemiseks kulub mõni minut, kuid see võib päästa elu! Neuroloogid väidavad, et juhul, kui patsient pöördub nende poole esimese kolme tunni jooksul, on võimalik verejooks peatada ning kõrvaldada sellest tingitud mõjud. Oluline ongi ära tunda sümptomid ning panna diagnoos esimese kolme tunni jooksul! KUIDAS AJUHALVATUST ÄRA TUNDA? Sageli on raske ajuverejooksu või –trombi kohe märgata. Kahjuks võib inimeste teadmatus saada saatuslikuks. Haigel võivad tekkida ajukahjustused, kui kõrvalseisjad ei tunne ajuhalvatuse sümptomeid.

4 Arstid on üksmeelel selles, et ajuhalvatuse võib ära tunda, esitades inimesele kolm lihtsat küsimust: 1. *Paluda kannatanul NAERATADA. 2. *Paluda kannatanul TÕSTA MÕLEMAD KÄED ÜLES. 3. *Paluda kannatanul ÖELDA SUVALINE LIHTLAUSE (ilma pausideta) (näiteks: “Täna paistab päike.”) Kui kannatanul on raskusi mistahes eeltoodud ülesande täitmisega, tuleb koheselt kutsuda kiirabi ning informeerida arste tehtud testi tulemustest.

5 Arstid on täheldanud, et juhul, kui inimesed, kes tunnevad nõrkust näolihastes, kätes või neil tekivad kõnehäired, võtavad koheselt ühendust arstiga, võivad kiire diagnoosi korral vältida hilisemaid ajukahjustusi. Juhul, kui saadate selle info edasi vähemalt 10 sõbrale, võib suure tõenäosusega väita, et olete aidanud päästa ühe inimelu!

6 SAADA SEE INFO VÕIMALIKULT PALJUDELE-
OLE HEA JA SAADA SEE INFO VÕIMALIKULT PALJUDELE- see võib päästa inimelu!


Alla laadida ppt "Järgnev info on tähtis ja võib päästa inimelu!"

Seotud esitlused


Google'i reklaam