Esitlus laaditakse üles. Palun oodake

Esitlus laaditakse üles. Palun oodake

Kas ma sobin doonooriks?

Seotud esitlused


Teema esitlus: "Kas ma sobin doonooriks?"— Esitluse väljavõte:

1 Kas ma sobin doonooriks?
PROFILES Glaidi, Merike, Malle, Kaija, Heidi 2012, Pärnu

2 Klassis Tallinna Mustamäe Gümnaasiumi 12A klassi õpilased plaanivad minna verekeskusesse ekskursioonile. Õpetaja on öelnud, et soovi korral saavad õpilased seal ka ise doonoriteks hakata. Kalle ja Jüri arutlesid kas ka nemad saavad verd loovutada kui nad nädalavahetusel pidutsesid.

3 Õpetaja vastas, et verekeskuses tuleb täita ankeet ja tehakse analüüsid, mille alusel otsustatakse, kas sa sobid doonoriks. Mitmed õpilased on juba keskusesse jõudmist otsustanud verd loovutada.

4 Sportliku tüdrukuna meeldib Gretele suvel rannas aega veeta ja ujuda.

5 Verekeskuses selgus, et doonoriks saada soovinud Grete verd vastu ei võetud. Tüdruk oli kurb ja klassikaaslased segaduses, sest pidudel oli just tema see, kes alkoholi ei tarvitanud. Pinginaaber Kai küsis, kas põhjuseks oli sinu uus tatoo.

6 Uurimisküsimuste esitamine
Veregrupid Doonorluse tingimused Veregruppide pärilikkus Veresuhkru tase Vere koostis Eetilised probleemid Doonorluse eesmärgid Vere sete

7 Uurimuslik osa Rühmatööd: Temaatilise ettekande koostamine

8 Praktilised tööd Veresuhkru määramine Veresette määramine
Vererühmade pärilikkus (geneetikaülesanded) Erinevate vereraku tüüpide määramine Vererühmade määramine katsega ja arvutimudeli abil ( icine/bloodtypinggame/index.html)


Alla laadida ppt "Kas ma sobin doonooriks?"

Seotud esitlused


Google'i reklaam