Mart Mägi Peadirektor, Statistikaamet 8. august 2019

Slides:



Advertisements
Seotud esitlused
MSE Soojusmajandus ENERGIA TARBIMINE 2 osa.
Advertisements

Eesti maaelu arengukava vahehindamine
Rahvatervise süsteemi kaasajastamine
Tere tulemast kogemuskohtumisele!
Hariduse väljakutsed, üldhariduskoolide võrk ja koolivõrgu programm
Korvpalluri füüsiline ettevalmistus
Täiskasvanu kui enesearengu subjekt
Esitluse väljavõte:

Mart Mägi Peadirektor, Statistikaamet 8. august 2019 KAGU-EESTI ANDMEPILT Mart Mägi Peadirektor, Statistikaamet 8. august 2019

Kagu-Eesti. Rahvastik Statistikaamet on märgatavamalt optimistlikum kui Postimees. Teemad: Rahvastik Sotsiaalelu Majandus Ressursid Keskkond

Kagu-Eesti. Rahvastik. Rahvaarv On olnud 2017. aasta haldusreform ja on olnud muutusi Statistikaameti rahvastiku arvestamise metoodikas, aga võib öelda, et Kagu-Eesti rahva arv ja Kagu-Eesti rahvastiku osatähtsus kogu Eesti rahvastikus on kogu taasiseseisvunud Eesti aja olnud lineaarses languses ja selle trendi jätkumist prognoosib Statistikaamet vähemalt aastani 2045. Aastal 2045 on Kagu-Eestis pea kaks korda vähem elanikke kui aastal 1990.

Kagu-Eesti. Rahvastik. Rahva arvu muutus Vaatamata rahvaarvu lineaarsele langustrendile leidub Kagu-Eestis ruudukesi, kus rahvaarv on kasvanud.

Kagu-Eesti. Rahvastik. Loomulik iive

Kagu-Eesti. Rahvastik. Elussünnid Kagu-Eestis sünnib suhteliselt rohkem neljandaid lapsi ja suhteliselt vähem teisi lapsi Kagu-Eestis sünnitavad emad nooremana kui Eestis keskmiselt Elussünde 1000 elaniku kohta on Kagu-Eestis vähem kui Eestis keskmiselt, aga 1000 20-44-aastase naise koht Eesti keskmisega võrdselt

Kagu-Eesti. Rahvastik. Tervena elada jäänud aastad

Kagu-Eesti. Rahvastik. Tervena elada jäänud aastad Kagu-Eesti inimestel jääb sünnimomendil elada vähem kui Eestis keskmiselt. Kagu-Eesti inimestel jääb sünnimomendil tervena elada vähem kui Eestis keskmiselt. Kui lahutada elada jäänud aastatest tervena elatavad aastad, siis selle tehte vahe on Kagu-Eestis suurem kui Eestis keskmiselt!

Kagu-Eesti. Rahvastik. Ränne

Kagu-Eesti. Rahvastik. Ränne Tänu positiivsele välisrände saldole oli Kagu-Eesti rändesaldo 2018. aastal suures osas vanusrühmades positiivne. Kogu rändesaldo on negatiivne, sest märkimisväärset miinust vanusrühmades 20-24-aastased, 25-29-aastased ja 30-34-aastased muud vanusrühmad ei tasakaalusta. Võib arvata, et üheks oluliseks Kagu-Eestist lahkumise põhjuseks 20-29-aastaste vanusrühmas on õppima asumine. See ei ole negatiivne nähtus. Küsimus on, miks õppimise lõpetamise järel Kagu-Eesti piisavalt väljakutseid ei suuda pakkuda?

Kagu-Eesti. Rahvastik. Ränne Kagu-Eesti „vaenlased“ konkurentsis elanike pärast on Tartu maakond ja Harju maakond. See pole üllatus, sest neis maakondades on parimad edasiõppimise võimalused. Küsimus on ikkagi õppimisjärgses tagasipöördumises, mida piisavas mahus ei toimu. Kagu-Eesti välisrände saldo on enamuse piirkondade osas väikeses plussis. Küsida võiks ehk, kas saab mõjutada, et Soome lahkujaid poleks aastas 200.

Kagu-Eesti. Rahvastik. Soo- ja vanuskoosseis

Kagu-Eesti. Rahvastik. Soo- ja vanuskoosseis

Kagu-Eesti. Rahvastik haridustasemete järgi

Kagu-Eesti. Sotsiaalelu. Haridus

Kagu-Eesti. Sotsiaal. Tööhõive

Kagu-Eesti. Sotsiaalelu. Leibkondade sissetulek

Kagu-Eesti. Sotsiaalelu. Vanaduspensionärid

Kagu-Eesti. Sotsiaalelu. Vaesus Materiaalse ilmajäetuse määr näitab isikute osatähtsust, kes ei saa endale võimaldada vähemalt kolme komponenti üheksast: 1) üüri- ja kommunaalkulude tasumist, 2) kodu piisavalt soojana hoidmist, 3) ettenägematuid kulutusi, 4) üle päeva liha, kala või nendega samaväärseid valke sisaldava toidu söömist, 5) nädalast puhkust kodust eemal, 6) autot, 7) pesumasinat, 8) värvitelerit või 9) telefoni.

Kagu-Eesti. Kuritegevus

Arvud ei valeta, aga kuidas neid tõlgendada?

Kagu-Eesti. Majandus. SKP

Kagu-Eesti. Majandus. Tootlikkus

Kagu-Eesti. Majandus. Ettevõtete arv. Struktuur

Kagu-Eesti. Majandus. Eksport

Kagu-Eesti. Majandus. Palk

Kagu-Eesti. Majandus. Ehitus

Kagu-Eesti. Majandus. Majutus

Kagu-Eesti. Majandus. Majutus

Kagu-Eesti. Keskkond. Mets

Kagu-Eesti. Keskkond. Mets

Kagu-Eesti. Keskkond. Maavarad

Kagu-Eesti. Keskkond. Maavarad

13.03.2020 Esitluse või esitleja nimi