Ainete soojuslikke omadusi Eidapere Põhikool 2007 - 2009
Sulamis- ja keemistemperatuur Kõikidel tahketel ainetel on kindel sulamis- ja keemistemperatuur.
Keemistemperatuur Keemise ajal keemistemperatuur ei muutu.
Aine sulamissoojuse määramine Sulamissoojuse määramiseks võetakse mingi kogus tahkist. Määratakse tahkise mass kaalumise teel.
Aine sulamissoojuse määramine Mõõdetakse temperatuur, mille juures toimub aine sulamine. Määratakse soojushulk, miś on vajalik aine täielikuks sulatamiseks.
Aine sulamissoojuse määramine Et suurus ei sõltuks ainetüki massist, siis jagatakse sulamiseks kuluv soojushulk aine massiga.
Aine sulamissoojuse määramine Võetakse kasutusele suuruse tähis.
Aine sulamissoojuse määramine Arvutatakse suurus ja tuletatakse füüsikalise suuruse mõõtühik.
Sulamissoojuse mõõtühik
Keemine Vee keemisel eralduvad vees lahustunud õhu ja veeauru mullid
Vedelike keemine Igal vedelikul on kindel keemistemperatuur.
Keemine atmosfäärirõhul
Aine keemissoojuse määramine Vee keemissoojuse määramiseks võetakse mingi kogus vett.
Aine keemissoojuse määramine Vee keemissoojuse määramiseks võetakse mingi kogus vett. Määratakse vee mass kaalumise teel.
Aine keemissoojuse määramine Et suurus ei sõltuks ainetüki massist, siis jagatakse keemiseks kuluv soojushulk aine massiga.
Aine keemissoojuse määramine Võetakse kasutusele suuruse tähis.
Aine keemissoojuse määramine Arvutatakse suurus ja tuletatakse füüsikalise suuruse mõõtühik.
Keemissoojuse mõõtühik Keemissoojuse mõõtühikuks on
Keemine
Aurustumise kiirus ´Aurustiumise kiirus sõltub vedeliku omadustest.
Vedelike aurustumise kiirus Erinevate vedelike aurustumise kiirus on erinev.
Vedelike aurustumise kiirus Vedelike aurustumise kiirus sõltub ka vedelike temperatuurist.
Veeauru kondenseerumine Osa tekkinud veeaurust kondenseerub jahedamas keskkonnas.
Piirituse valmistamine
Puskari valmistamine
Puskari valmistamine
Destilleerimine Aine agregaatoleku muutumist kasutatakse keemialaboris destillatsioonil.
Tänan tähelepanu eest! ©anmet.epk 2007 - 2009