Esitlus laaditakse üles. Palun oodake

Esitlus laaditakse üles. Palun oodake

Sallivuspäev 16. november

Seotud esitlused


Teema esitlus: "Sallivuspäev 16. november"— Esitluse väljavõte:

1 Sallivuspäev 16. november

2 Mis päev täna on? Mängi mängu ja saa teada, mis päeva tähistatakse 16. novembril ehk täna. Link: Mängige mängu. Mängul on üks voor. Õige vastus: sallivuspäev.

3 Mida tähendab sallivus?
Palun too selle kohta mõni näide enda elust. Käsitlege näiteid erinevatest valdkondadest: uskumused, tavad, hoiakud, arvamused, kombed, kultuurid. Sallivus ei tähenda alati mõistmist ja heakskiitu, aga see tähendab austust teise inimese valikute vastu.

4 Meie välimus ja selle erinevus
Mõtle erinevatele asjadele, mille poolest inimesed välimuselt erinevad. Too näiteid! Kirjutame tahvlile.

5 Vat. tööleht. Katse kana munadega
Kas teadsid, et väga paljusid inimesi on kiusatud ja kiusatakse siiani taga nende nahavärvi pärast? Uskumatu rumalus, eks? Teeme katse kana munadega, mille tulemusena saame teada, kas nahatoonil on mõju ka meie sisemusele. Vat. tööleht. Katse kana munadega Katse asub siin:

6 Mida kana munadega tehtud katse sulle õpetas
Mida kana munadega tehtud katse sulle õpetas? (mõtle kui sa küpsetad kooki) Vat. tööleht. Katse kana munadega

7 Oleme erinevad, aga see on lahe!
Vat. tööleht: “Oleme erinevad, aga see on lahe!” Vali endale täna töölehe täitmiseks kaaslasena, kellega sa tavaliselt palju koos ei mängi ega istu. Õppige teineteist paremini tundma! See on vahva! Soovi korral saab õpetaja panna tööle taimeri 10 minutiga. Tööleht asub siin:

8 Mille poolest meie omavahel erineme ja sarnaneme?
Palun jagage ka teistele klassikaaslastele, mis oli sinus ja sinu kaaslases sarnast ning erinevat.

9 Vat. Erinevuste ja sarnasuste märkamise mäng
Tõuse püsti! Kui kuuled lauset, mis käib sinu kohta, siis hüppa kõrgele! Hüppa... .. kui sa oskad naljakas olla. … kui sa armastad laulda. … kui sulle meeldib süüa teha. … kui sa oled osav ujuja. … kui sulle meeldib lugeda. … kui käid rohkem kui kolmes huviringis. … kui vajad abi kirjutamisel. … kui vajad abi lugemisel. … kui mängid pilli. … kui sul on õde/vend. … kui sul on kodus üle kahe lemmiklooma.

10 Miks me hüppasime erineval ajal?
Meile meeldivad erinevad asjad ja meie oskused on erinevad. See teebki maailma ägedaks kohaks! Küll oleks igav, kui kõik oleks täpselt samasugused. SIND on maailmas ainult üks! SELGITUSED: Seejärel tuleb selgitada, et kõik klassis ei tõstnud samal ajal kätt. Seda seetõttu, et meile meeldivad erinevad asjad, meil tulevad asjad erinevalt välja ning meie kodud on erinevad. Näiteks võivad kaks armastada kanda ühesugust särki, aga üks on osav meisterdamises ning teine ujumises. Kaks tüdrukut võivad olla osavad lugejad, kuid ühe juuksed on pruunid ja teisel valged. Sellised erinevused rikastavad meie klassiruumi ning ei tee kellelegi midagi halba. Need, kes on milleski osavamad saavad teisi aidata ja õpetada ning järgmisel päeval võib olukord olla vastupidine ja abivajaja võib olla ise abistaja rollis. Oleks ju igav, kui kõik meie sõbrad oleksid äravahetamiseni sarnased ja kui kõik inimesed mõtleksid ühtemoodi.

11 Kes esimesena valmis saab, see peab hüüdma üle klassi “BINGO!”.
Erinevuste bingo Vat. tööleht: Erinevuste bingo Kes esimesena valmis saab, see peab hüüdma üle klassi “BINGO!”. Erinevuste bingo (2 tükki lehel): Iga õpilane saab ühe bingo lehe ning hakkab klassis liikuma ja otsima inimesi, kelle nimi sobiks kasti kirjutada. Igasse kasti peab kirjutama erineva nime. Klassis saab eraldi kokku leppida, kas “BINGO” hüüdmiseks on vaja täis saada rida või täismäng. Hiljem sobib hästi arutada, kelle nime oli võimalik mingisse kasti kirjutada.

12 Mida võiks kaotaja teha mossitamise asemel? Näiteks õnnitleda võitjat.
Sina ei võitnud!? Kui tahad olla teiste vastu salliv, siis on oskus kaotada väga tähtis.

13 Tehke üks suur ring või olge paarides.
Tore lugu selja peal Tehke üks suur ring või olge paarides. Küsi enda ees olevalt õpilaselt, kas tohid joonistada talle selja peal joonis - tore lugu (mänguline tegevus). Programm „Seda, keda puudutatakse, ei kiusata“

14

15

16

17

18 Kas tead, et mina olen pärit Taanist
Kas tead, et mina olen pärit Taanist? Ka minu ema on sealt pärit, aga teda leida on raske, sest maailm on nii suur..

19 Täna mõnusa mängu eest oma kaaslast!
Tänamine Täna mõnusa mängu eest oma kaaslast!

20 Kokkuvõte Vali üks kaaslane, kellele seletad oma sõnadega, milline on SALLIV inimene!

21 Kokkuvõte Ja vali veel üks inimene, kellele ütled ühe mooduse, KUIDAS olla salliv.

22 Ole alati salliv kõigi ja kõige suhtes!
Pea meeles! Ole alati salliv kõigi ja kõige suhtes!


Alla laadida ppt "Sallivuspäev 16. november"

Seotud esitlused


Google'i reklaam