Esitlus laaditakse üles. Palun oodake

Esitlus laaditakse üles. Palun oodake

VÕRUMAA KODANIKUÜHISKOND Kas oskame hoida ühte

Seotud esitlused


Teema esitlus: "VÕRUMAA KODANIKUÜHISKOND Kas oskame hoida ühte"— Esitluse väljavõte:

1 VÕRUMAA KODANIKUÜHISKOND Kas oskame hoida ühte
VÕRUMAA KODANIKUÜHISKOND Kas oskame hoida ühte? Ivika Nõgel, Võrumaa Arenguagentuur

2 Kodanikuühiskond ja raha

3 Kodanikuühiskond ja raha Aastatel on KÜSKis olnud koos Šveitsi Vabaühenduste Fondi taotlustega kokku 8 taotlusvooru. Võrumaa ühendused on neile taotlusi esitanud kokku 19 korral, millest on rahastatud 13 taotlust.

4 Kodanikuühiskond ja raha Kas Võrumaa vabaühendused on: … tublid ja võimekad? … liiga vaesed, et ise toime tulla? … sõltuvad rahastajatest?

5 Kodanikuühiskond ja organisatsioonid - Võrumaal on 124 piirkondlikku elu edendavat ühendust. Sellega on ta 4 kohal Harjumaa, Tartumaa ja Pärnumaa järel aasta andmete järgi on Võrumaal 76 külavanemat ja 91 külaseltsi. Külaseltside arv on suurem vaid Harju-, Järva- ja Läänemaal.

6 Kodanikuühiskond ja organisatsioonid
- 60% Võrumaa kogukondadest on 3-5 eestvedajat (keskmiselt Eestis 46%). - 44% kogukondades on 1-5 aktiivset liiget (Eestis keskmiselt 25%). - Võrumaa kogukondades on eestvedajate protsent kõrge, kuid ülejäänud elanike kaasatus kogukonda on suhteliselt väike. (Linnalabori ja Kodukandi uuring 2014)

7 Kodanikuühiskond ja organisatsioonid Kas Võrumaa kogukonnad on: … hästi organiseerunud ja tugevad? … killustunud ja vähese koostöövõimega? … juhtide kesksed ja mittekaasavad?

8 Kodanikuühiskond ja kodanikujulgus Kui palju on Võrumaal kodanikuühendusi või - liikumisi, mis julgevad ujuda vastuvoolu?

9


Alla laadida ppt "VÕRUMAA KODANIKUÜHISKOND Kas oskame hoida ühte"

Seotud esitlused


Google'i reklaam