Esitlus laaditakse üles. Palun oodake

Esitlus laaditakse üles. Palun oodake

Ametid 6.Klass 2018/19.

Seotud esitlused


Teema esitlus: "Ametid 6.Klass 2018/19."— Esitluse väljavõte:

1 Ametid 6.Klass 2018/19

2 Kelleks saada?

3 Esimene kooliaste 1- 3 klass
Tüdrukud: 12 Poisid: 16

4 Populaarsemad valikud
Tüdrukud: Politsei ja juuksur Poisid: Ehitaja, Loomaarst ja sportlane

5 Teine kooliaste 4- 6 klass
Tüdruk: 9 Poisid: 21

6 Populaarsemad valikud
Tüdrukud: Juuksur, laulja ja kokk Poisid: Ehitaja, mehhaanik, korvpallur ja autojuht

7 Kolmas kooliaste 7-9 klass
Tüdruk: 15 Poisid: 13

8 Populaarsemad valikud
Poisid: Politsei, võrkpallur Tüdruk: Juuksur ja treener

9 Esitatud küsimused 2. Kelleks tahtsite väiksena saada?
1. Kui vanalt te tahtsite ... (kelleks) saada? 2. Kelleks tahtsite väiksena saada? 3. Mis teile oma töö juures kõige rohkem meeldib? 4. Mis on teie töö juures kõige raskem? 5. Kui te sellel ametil ei töötaks, kus te siis töötaksite? 6. Kas te olete oma palgaga rahul? 7. Kui palju peab selleks õppima? 8. Mis koolid te olete lõpetanud? 9. Kas teie töö juures on juhtunud mõni naljakas seik?

10 Juuksur Brita 1. Arvan, et soovisin juuksuriks saada juba algklassidest saadik, kuigi vahepeal olin selle juba unustanud ning oli ka teisi elukutseid valikus. 2. Väiksena tahtsin saada arstiks, arhitektiks ja juuksuriks.

11 5. Ilmselt töötaksin bioloogia erialal, näiteks kuskil laboris.
 3. Kõige rohkem meeldib mulle enda töö juures näha õnnelikke kliente. Kui nad on minu tehtud tööga rahul ja lahkuvad salongist naeratus näol  4. Kõige raskemad on kindlasti pikad päevad püsti seistes. Mõned tööpäevad on nii kiired, et pole vahepeal aega puhata ega istuda. 5. Ilmselt töötaksin bioloogia erialal, näiteks kuskil laboris.  6. Palgaga olen rahul.

12 7. Juuksuriõpe kestab 2 aastat, kuid pidevalt tuleb käia koolitustel ennast täiendamas.
8. Olen lõpetanud Kaiu Põhikooli, Rapla Ühisgümnaasiumi, Tallinna Ülikooli bioloogia (bakalaureuse) erialal ning Tallinna Tööstushariduskeskus juuksuri eriala.  9. Ei ole juhtunud.

13 Ehitaja Mart 2. Väiksena tahtsin saada autojuhiks.
1. Sellele töökohale tahtsin saada 23- aastaselt 2. Väiksena tahtsin saada autojuhiks. 3. Töö juures meeldib kõige rohkem lõpptulemus. 4. Töö juures on kõige raskem materiali vedamine. 5. Kui ma sellel ametil ei töötaks, töötaks ma autojuhina.

14 6. Palgaga olen enam- vähem rahul.
7. Selleks peab õppima 6 kuud ning enamus õpivad seda ise. 8. Olen lõpetanud põhikooli, keskkooli tisleri kursused. 9. Naljakas juhtum oli see, kui 5, korruse trepikojast kukkus alla suur värviämber ja kõik kohad olid värvi täis.

15 Autoremondiluksepp Ivar
1. Ma arvan, et 15 aastaselt tahtsin saada autoluksepaks. 2. Lapsena soovisin saada madruseks. 3. Meeldib see, et töö on vaheldusrikas. 4.Kõige keerulisemad on minu jaoks elektritööd. 5.Ma töötaksin siis ehitajana.

16 6. Ei ole. Võiks rohkem olla.
7 .Täiendama peab end kogu aeg. 8. Olen lõpetanud keskkooli. 9.Kõige naljakam seik oli see, kui auto sõitis töökojas vastu seina.

17 Treener Jüri 1. Ma arvan, et umbes 25 aastaselt. 2. Väiksena tahtsin saada autojuhiks. 3. Töö on põnev ja mitmekülgne. 4. Kõige raskem on võistlustel käimine. Peab laste eest vastutama ja võistlus momendil ise rahulik olema. 5. Töötaksin siis autojuhina.

18 6. Ei ole, alati võiks rohkem olla.
7. Eluaeg. 8. Lõpetasin Kohila Keskkooli. Lisaks veel Tallinna ja Tartu Ülikool. 9. Kui mängija viskab mängus omakorvi (viskab palli oma korvi).

19 Politsei Kristel 1.  Mulle on alati meeldinud keerulisemate olukordade lahendamine. Kuna töötasin 10 aastat sotsiaalpedagoogina, siis tundus  politseis jätkamine loomulik valik 2. Ma ei mäletagi, et mul mingi  konkreetne soov oli, aga väiksena mängisin hästi palju poodi ja tahtsin olla poemüüja :)

20 3. Iga päev on erinev ja hästi palju peab uute olukordadega kiiresti kohanema ehk siis uued ja huvitavad väljakutsed 4. Raske on see teadmine, et täiskasvanud inimesed tihti elavad laste elud keerulisteks 5. Usun et lastekaitse- või sotsiaaltöö peal 6. Jah, aga alati võiks rohkem olla 7. Töö jaoks on vaja kõrgharidust. Politseitöö on mitmekülgne ja pakub erinevaid võimalusi, seega ka kutseharidusega ja täiendõppega saaks patrulli näiteks tööle.

21 8. Juuru kooli 9klassi, siis läksin edasi Rapla Vesiroosi Gümnaasiumi ja siis edasi Tallinna ülikooli. Nüüd olen pidanud õppima juurde Paikuse ja sisekaitseakadeemias politsei eriala. 9. Neid on palju . Esimesel töönädalal politseis juhtus selline asi, et tulin töökaaslasega objektilt, sõitsime politseiautoga ja minu kott läks kogemata nupu vastu ja meie teadmata hakkasid vilkurid tööle. Õnneks olime jõudnud juba jaoskonna ette :)

22 Rekkajuht Rain 1. Ma arvan,et 5-6 aastaselt.
2. Väiksena tahtsin saada autojuhiks ja põllumeheks. 3. Kõige rohkem meeldib näha uusi kohti, kohtuda uute inimestega, saab näha ja proovida uute autodega sõitmist. 4. Kõige raskem on hommikune üles tõusmine.

23 5. Ma töötaksin siis põllumajanduses, tehnikaga.
6. Jah olen. 7. Õppima peab pidevalt. Peab olema kursis liiklusega erinevates riikides. Samuti tundma uusi autosid. 8. Kaiu Põhikooli ja Kehtna Tehnikumi. 9. Töö ongi naljakas.

24 Loomaarst Agur 1. 16 aastaselt tahtsin saada loomaarstiks. 2. Väiksena tahtsin saada meremeheks. 3. Kõige rohkem meeldib see, et saab loomi aidata. 4. Raskem on see kui ei saa loomi aidata ja peab magama panema. 5. Siis ma oleksin ilmselgelt ainult treener. 6. Palgaga ei ole kunagi rahul, alati võiks rohkem olla.

25 7. Viis aastat ülikooli peale gümnaasiumi.
8. Olen lõpetanud Kohila Gümnaasium ja Maaülikooli. 9. Juhtus selline lugu ,et üks naine tahtis oma kassi magama panna aga kass jooksis koju ja naine mõtles ümber. Kohe meenub see kui lehmal oli kõht gaase täis ja me ta tühjaks lasksime siis hakkas lehm meid traktorite vahel suurest rõõmust taga ajama.

26 Pildid

27

28

29 Kokkuvõte Kõigilt küsitutelt ei saanud vastuseid, mis esitati meili teel. Naised vastasid pikemalt ja põhjalikumalt. Küsitletud on oma palgaga rahul, kuid alati võiks rohkem olla.

30 Täname kuulamast!


Alla laadida ppt "Ametid 6.Klass 2018/19."

Seotud esitlused


Google'i reklaam