Esitlus laaditakse üles. Palun oodake

Esitlus laaditakse üles. Palun oodake

Uute sihtturgude ettevõtluskultuurist

Seotud esitlused


Teema esitlus: "Uute sihtturgude ettevõtluskultuurist"— Esitluse väljavõte:

1 Uute sihtturgude ettevõtluskultuurist
Elar Ollik

2

3 Millest räägime? Valio Baltic tutvustus Sihtturg USA
Ärikultuurilised põhitõed Kokkuvõte

4 Valio Baltic Eesti üks suuremaid piimandusettevõtteid ja suurim juustutootja. 2 tehast – toortooted Laevas , juust Võrus 2011 aasta eeldatav käive ca 90 milj. eurot (1,4 miljardit krooni ) Ligikaudu 33% toodangust eksporditakse. 330 töötajat

5 USA

6 Võrust USA turule

7 USA Üldistusi võimatu teha (kultuurilised, piirkondlikud ja muud erinevused on suured. 50 osariiki) Ettevõtlus on in Suhtlemis- ja kohtumisstiil on üsna vaba. Viisakusavaldused ja küsimused (a’la how are you?) on osa suhtlemisest. Ole valmis. Võib kasutada eesnimesid, kuid oota kuni vastaspool seda esimesena teeb. Ärilõuna ja/või äriõhtusöök seda ka on. Ehk et räägitakse asjast. Võib olla vabalt kiire papptaldrikutelt söömine (Itaalias ei tuleks kõne allagi). Kohtumiselt oodatakse efektiivust ja tempokust. “Arutame, et kas tasub asja arutada” lähenemine ei sobi. Get to the point. Eelab väga head ettevalmistust Ameeriklased on üldiselt uudishimulikud ja suhtlemisaldid. Ole valmis kiirelt ja konstruktiivselt endast rääkima (vana hea liftitest). Ameerika tarbija on suhteliselt konservatiivne. Vähemasti toidukaupades.

8 Mida pidada meeles Kodutöö, kodutöö, kodutöö.
sõber või sõbra sõber valitud sihtmaal. Välisministeerium, saatkonnad EAS, Eesti Maja “googeldamine” Empaatilisus ja tolerantsus. Aktsepteeri maa tavasid ja kombeid. Väldi stereotüüpset suhtumist. A’la Venemaal peab jooma, hiinlased petavad, hispaanlastel on mañana jne Act big! Unusta “ah mis nüüd mina “ mentaliteet. Reeglina on sinu vastas proffessionaalid. Isegi kui tundub et nad seda ei ole. ei ole suhtlusvahend! Märgi üles väikeseid detaile. Saad neid hiljem edukalt kasutada.

9 Nali on alati teretulnud, kuid peab jälgima , et ta sobituks kontkesti ja ei tekitaks liigset paanikat.

10 VÄLDI POLIITIKAT

11 Kokkuvõte Välisturgudega tegelemine on tõeliselt huvitav ja põnev!
Empaatilisus Kodutöö Ole valmis väikesteks kaotusteks , et võtta vastu suured võidud TÄNAN TÄHELEPANU EEST!


Alla laadida ppt "Uute sihtturgude ettevõtluskultuurist"

Seotud esitlused


Google'i reklaam