Esitlus laaditakse üles. Palun oodake

Esitlus laaditakse üles. Palun oodake

Maakonna võimalik roll uues haldus-territoriaalses olustikus riigihalduse aspektist Andres Noormägi Ida-Viru maavanem 25.08.2016.

Seotud esitlused


Teema esitlus: "Maakonna võimalik roll uues haldus-territoriaalses olustikus riigihalduse aspektist Andres Noormägi Ida-Viru maavanem 25.08.2016."— Esitluse väljavõte:

1 Maakonna võimalik roll uues haldus-territoriaalses olustikus riigihalduse aspektist
Andres Noormägi Ida-Viru maavanem

2 Kõneleja taustast: 1991-1999 ettevõtlus (väliskaubandus, teenused)
Riigikontroll KOV (Saue abilinnapea, Lasnamäe LOV vanema asetäitja, Narva-Jõesuu linnapea) Ida-Viru maavanem Sellest tulenavalt isiklik seisukoht küsimuses, mis on efektiivseim: ettevõtlus, KOV või riigiaparaat

3 MUUDATUSED ON IGAL JUHUL VAJALIKUD!
Milleks on vaja muudatust avalikus sektoris? KOV tasandil pole meil veel mingit kultuuri (üldistus). Pikaajalise strateegilise planeerimise ja ettevõtluse arendamise kompetents väike. Arusaamine sellest, et turumajanduses on konkurents ka KOV-ide vahel vähene. (näited: investorteenindus, tänaste liitumislepingute sisu) Riigisektoris tuleb oluliselt vähendada riigieelarve kulusid MUUDATUSED ON IGAL JUHUL VAJALIKUD! Enamusele meeldib stabiilsus ja see on inimloomuseski, aga see ei vii edasi.

4 Maakonna roll uues olustikus
Sael, kus on tugev kogukond, - juured, -traditsioonid – see säilitab oma identiteedi brändina vaatamata sellele, kust kulgevad piirid või kus otsustatakse. Brändil on eeldusi uues olukorras tugevneda (sama kehtib ka KOV kohta).

5 Eesti aastal 2027 ??? KOV tasandil suurt muutust ei ole (uued piirid, aeglaselt arenev kompetents) Valitsussektoris lõppude lõpuks jõutakse terava vajaduseni tegeleda protsessidega. Riig peab rahuldama nõudlust, mitte seda tekitama.


Alla laadida ppt "Maakonna võimalik roll uues haldus-territoriaalses olustikus riigihalduse aspektist Andres Noormägi Ida-Viru maavanem 25.08.2016."

Seotud esitlused


Google'i reklaam