Esitlus laaditakse üles. Palun oodake

Esitlus laaditakse üles. Palun oodake

Hea ettekandmise meelespea

Seotud esitlused


Teema esitlus: "Hea ettekandmise meelespea"— Esitluse väljavõte:

1 Hea ettekandmise meelespea
Kalev Avi

2 Hea ettekanne (üldiselt)
on konkreetne, läbi mõeldud, hästi planeeritud; edastab selgelt sõnumi; arvestab kuulajatega, etteantud ajaga; lõppeb siis, kui publiku küsimustele on vastatud.

3 Hea ettekanne (tehniliselt)
algab tiitelslaidiga, kus lisaks pealkirjale on autori andmed; Teisel slaidil tutvustatakse, mida soovitakse esitleda; Alates kolmandast slaidist on esitluse sisuline osa; Ühel slaidil on mõõdukalt teksti (olulised teesid) - võimalikult lühikese ja selgena, mida vajadusel illustreeritakse diagrammide, tabelite vm graafiliste objekteidega.

4 Hea ettekanne (tehniliselt) - järg
Slaid ärgu jäägu ekraanile liiga kauaks. Sobiv aeg on keskmiselt 1-2 minutit. Lühiettekande puhul piisab slaidist; Esitlus lõpeb kokkuvõtva slaidiga, milles võtta esitlus kokku, rõhutades saavutatud tulemust (eesmärgi täitmist); Kogu slaidiesitluses on ühtses stiilis (slaidide taustad, fondid, värviskeemid, slaidivahetused ja animatsioonid slaidil); Viimasel slaidil tänatakse publikut (nt Tänan tähelepanu eest).

5 Soovitusi esitluse läbiviimiseks
Esitluse läbiviimisel on oluline osa häälel ja kehakeelel; Hea algus on see, mis tõmbab tähelepanu ja paneb kuulama; Alustada esinemist enda tutvustamise ja teema esitamisega; Rohkem jääb kuulajale meelde esitluse algus ja lõpp. Seega väga olulised on sissejuhatus teemasse ja kokkuvõte (lõppsõna);

6 Soovitusi esitluse läbiviimiseks (järg)
Kuna slaidil on teksti vähe, siis täiendavat teksti võib lisada esitluse märkmelehtedele (näeb ainult esineja) või trükkida enda jaoks paberile; Harjutada eelnevalt esitluse läbiviimist (nt töövahend „Harjuta ajastust“).

7 Ilma vaimustuseta ei looda midagi tähelepanuväärivat
Tänan tähelepanu eest!


Alla laadida ppt "Hea ettekandmise meelespea"

Seotud esitlused


Google'i reklaam