Esitlus laaditakse üles. Palun oodake

Esitlus laaditakse üles. Palun oodake

Humanitaarteaduste instituut

Seotud esitlused


Teema esitlus: "Humanitaarteaduste instituut"— Esitluse väljavõte:

1 Humanitaarteaduste instituut
TÜHI

2 Humanitaarteaduste instituut
Eriala infotunnid toimuvad Aasia uuringud: kell ruumis M-218 Ajalugu: kell ruumis A-325 Antropoloogia: kell ruumis M-135 Eesti filoloogia: kell ruumis S-240 Euroopa nüüdiskeeled ja kultuurid: kell ruumis A-222 Filosoofia: kell ruumis M-136 Kultuuriteadus: kell ruumis A-543 Vene filoloogia: kell ruumis S-403 Kohustuslik inglise keel keeletest kell ruumis A-002 antropoloogia, eesti filoloogia (referent-toimetaja suund), filosoofia, kultuuriteadus Vene filoloogide eesti keele paigutustest kell ruumis S-116

3 Humanitaarteaduste instituut
Välisõppe infotund I osa kell ruumis A-222, II osa ruumis M-218 Venekeelne infotund kell 9.00 ruumis A-543 Eesti keele test (v.a vene filoloogid) kell 10 ruumis A-543 IT-abi kell 10.00–16.00 ruumis S-338 Aktus kell Mare maja parklas

4 Humanitaarteaduste instituut
Tutvu veebis oleva infoga ja kasuta TLÜ esmakursuslase äppi (otsisõna poodidest Tallinn University)

5 Õppeaasta Humanitaarteaduste instituut
Õppeaasta koosneb kahest semestrist: Sügissemester Kevadsemester Semester koosneb: Semestri eelnädal I kontaktõppe periood (7 nädalat) Vahenädal (iseseisva töö nädal) II kontaktõppe periood (7 nädalat) Eksamisessioon (detsembris ja jaanuaris)

6 Õpingute kavandamine Humanitaarteaduste instituut
Õppekava nominaalkestus on bakalaureusetasemel kolm aastat (6 semestrit). Õpingute mahtu arvestatakse ainepunktides (EAP) 1 EAP = 26 tundi. BA kavas on kokku 180 EAP. Esimese aasta üliõpilased peavad esimesel semestril registreerima aineid vähemalt 23 EAP mahus (täiskoormuse miinimum). Osakoormuses õppimise nõue on vähemalt 15 EAPd semestri kohta. Kõik üliõpilased alustavad täiskoormusõppes, koormust muudetakse vajadusel teise õppeaasta alguses. NB! ka nendesse ainetesse, mis algavad sügissemestri II perioodis tuleb registreeruda praegu.

7 Õpingute kavandamine Humanitaarteaduste instituut
Õpingute kavandamisel lähtu oma õppekava õppeainete jaotusest semestrite kaupa  Nominaalaja jooksul võid lisaks õppekavajärgsetele ainetele sooritada oma õppetaseme (v.t lisainfot KKK alt) õppekavaväliseid aineid (oma õppekava leiad ÕISist). NB! Õppekavavälised ained ei lähe koormuse arvestusse. Palun jälgi, et selle tõttu ei jää erialaainete moodulid täitmata!

8 Humanitaarteaduste instituut
Tasuta kõrgharidus Tasuta õpe = 30 ainepunkti semestri kohta. Arvesse lähevad ainult õppekavajärgsed ained (ained, mis on õppekavas). Kui õppekava täitmisest jääb puudu rohkem kui 6 EAPd, siis esitab ülikool trahvirahaarve juba esimese semestri lõpus (30 eurot iga ainepunkti kohta). Näiteks kui sooritamata jääb kaks ainet ja oled kogunud vaid 18 EAPd, siis tuleb ülikoolile hüvitada 6x30=180 eurot.

9 Humanitaarteaduste instituut
Tasuta kõrgharidus Ainepunkte arvestatakse kumulatiivselt, kogu õpingute kohta kokku. EAP-de arv jagatakse õpitud semestrite arvuga. Pole tähtis koguda 30 punkti igal semestril, vaid iga õpitud semestri kohta 30 ainepunkti. Kui oled näiteks ülikoolis õppinud juba kolm semestrit, siis iga semestri kohta peab olema tehtud 30 EAPd ehk konkreetsel juhul kokku 90 EAPd. See, kas 90 EAPd tuleb kokku või pole sel juhul oluline.

10 Humanitaarteaduste instituut
Tasuta kõrgharidus Eritingimus: õppekulude hüvitamist ei nõuta üliõpilastelt, kes täidavad vähemalt osakoormuses õppimise nõuded ja on keskmise, raske või sügava puudega; alla 7-aastase või puudega lapse vanem või eestkostja. NB! Eritingimusest (alla 7-aastane laps) anna teada oma õppenõustajale, puude kohta (s.h puudega laps) aga erivajadustega inimeste nõustaja Maarja Jõgiojale Nimetatud tingimustele vastavust on üliõpilasel kohustus tõendada iga semestri eelnädala alguseks (v.t oma õppelepingut punkt 5., alapunkt 5.4.).

11 Humanitaarteaduste instituut
Tunniplaanid - ASIO Tunniplaane näete ASIOst, valides: Õppetöö ja üritused > bakalaureuse ja integr.õpe > oma eriala õppekava. Ainekalendrid (näed üksikute ainete tunniplaani), õppejõu ainekalendrist leiad kõik valitud õppejõu loengud, ruumikalendrist vastavalt, mis loengud selles ruumis toimuvad. Õpingukava koostamisel tuleb vaadata nominaaljaotust (selle leiad TÜHI kodulehelt), ASIOst oma tunniplaani ja registreeruda kursustele ÕISis.

12 Humanitaarteaduste instituut
Ainetesse registreerumine ÕISis = õpingukava koostamine Ainetesse registreerumine toimub läbi õppeinfosüsteemi ÕIS. ÕISi sisse logimiseks on vajalik ülikooli kasutajakonto kasutajakonto ÕISi pääseb ka ID-kaardi ja PIN1-ga või mobiil-ID-ga. Õpingukava koostamisel on abiks ÕISi kasutusjuhend (leitav ÕISi avalehelt alt paremast nurgast).

13 Humanitaarteaduste instituut
Ainetesse registreerumine Ainetesse registreerimisega võtab üliõpilane endale kohustuse sooritada selle aine lõpus eksam või arvestus. Kui oled end ainesse kirja pannud, kuid ainet kuulata ei soovi, siis tuleb registreerumine tühistada (vt akadeemiline kalender). Kuni 9.09 saad registreerumise ise tühistada, pärast seda saab registreerumise tühistada nelja tööpäeva jooksul avalduse alusel (avaldus ÕISis – avaldused, muud avaldused).

14 Humanitaarteaduste instituut
Eksamite ja arvestuste sooritamine Õppejõul on õigus kehtestada kursuseprogrammis nõudeid, mis peavad olema täidetud ainekursusele järgnevale eksamile pääsemiseks või arvestuse sooritamiseks. Eksameid ja arvestusi saab teha kaks korda v.a erandjuhud (v.t õppekorralduse eeskirjast § 21. Eksamid ja arvestused punkt 2). 2019/2020. õa sügissemestril deklareeritud ainete sooritusõigus lõpeb semestri lõpus (sooritusõigus ei kehti järgmise semestri vahenädalani). Sügisel registreeritud ainetes pead sooritama eksami või arvestuse hiljemalt

15 Humanitaarteaduste instituut
Eksamite ja arvestuste sooritamine Eksamitele ja arvestustele tuleb registreeruda ÕISis (v.t ÕISi kasutusjuhendit). Registreeruda tuleb ka siis kui aine lõpeb iseseisva töö esitamisega või kui sooritad järeleksamit. Registreerimata üliõpilast on õigus eksamile/arvestusele mitte lubada. Ainet, milles ei ole saadud positiivset tulemust, on võimalik üks kord tasuta korduskuulata.

16 Humanitaarteaduste instituut
Kust leian infot? Ülikooli kodulehelt: Instituudi kodulehelt: Oma õppelepingust (näidis): Õppekorralduse eeskirjast Akadeemilisest kalendrist

17 Humanitaarteaduste instituut
Kelle poole küsimustega pöördun? tuutor, kursusevanem õppenõustaja õppejõud (kui küsimus puudutab õppetööd/aine sisu) Ivi Niinep – psühholoog Liina Vallimäe – karjäärinõustaja Valentina Kivi – venekeelne nõustamine Maarja Jõgioja – erivajadustega üliõpilaste nõustamine Stipendiumid –

18 Palun kasuta ülikoolis @tlu.ee meili
Humanitaarteaduste instituut Palun kasuta meili Kui saadad õppejõule meili, siis lõpuga aadressi. Õppelepingu järgi on see üliõpilasele kohustuslik ning selle meiliaadressiga on kõik üliõpilased liidetud instituudi õppeinfolisti. Kirju, mille saatja aadressist ei selgu, kes kirja saatis või puudub teema, käsitletakse rämpspostina ja nendele ei vastata. Kirjuta alati kirja lõppu kes Sa oled ja mis eriala õpid. Teema (subjekti) reale kirjuta, mis küsimuses Sa pöördud. Suheldes kasuta neutraalset stiili, ära soovi ülikooli töötajatele päikest või head seeneilma ning ära kirjelda, kuidas Sa ennast tunned (lootusrikkalt/murelikult), see ei käi kokku akadeemiliste tavadega.

19 Humanitaarteaduste instituut
Õppenõustaja Helina Puksmann S-409 Aasia uuringud, eesti filoloogia, kultuuriteadus, vene filoloogia Õppenõustaja Eva-Maria Kinkar S-409 Ajalugu, Euroopa nüüdiskeeled ja kultuurid, filosoofia, antropoloogia Rahvusvahelistumise koordinaator Maris Peters S-408 Õppejuht Siiri Soidro S-409

20 Humanitaarteaduste instituut
Eriala infotunnid toimuvad 29.08 Aasia uuringud: kell ruumis M-218 Ajalugu: kell ruumis A-325 Antropoloogia: kell ruumis M-135 Eesti filoloogia: kell S-240 Euroopa nüüdiskeeled ja kultuurid: kell ruumis A-222 Filosoofia: kell ruumis M-136 Kultuuriteadus: kell ruumis A-543 Vene filoloogia: kell ruumis S-403 Kohustuslik inglise keel keeletest kell ruumis A-002 antropoloogia, eesti filoloogia (referent-toimetaja suund), filosoofia, kultuuriteadus Vene filoloogide eesti keele paigutustest kell ruumis S-116


Alla laadida ppt "Humanitaarteaduste instituut"

Seotud esitlused


Google'i reklaam