Esitlus laaditakse üles. Palun oodake

Esitlus laaditakse üles. Palun oodake

Tööõigus 1 loeng Lisamaterjal: - Töölepingu seadus

Seotud esitlused


Teema esitlus: "Tööõigus 1 loeng Lisamaterjal: - Töölepingu seadus"— Esitluse väljavõte:

1 Tööõigus 1 loeng Lisamaterjal: - Töölepingu seadus
- Võlaõigusseadus (käsunduslepingu osa)

2 Iluteenindajate töösuhete spetsiifika - FIE
Praegu soovivad salongide juhid, et iluteenindajad registreeriks ennast füüsilisest isikust ettevõtjaks (FIE). FIE võib maksta salongipidajale renti (500.- päev) Miinused FIE maksab maksud ise ostab ka materjalid ja töövahendid ise Raamatupidamiskohustus + vastutus (kogu oma varaga)

3 Iluteenindajate töösuhete spetsiifika - tööleping
Töölepingu alusel. Reeglina makstakse nn “protsendipalka” käibelt - kliendi poolt makstud teenuse summalt saab iluteenindaja teatud protsendi. Juuksurid näiteks teenuselt 30-45%. Kosmeetikud saavad reeglina vähem (kuni 35 %), sest nende materjal kallim. Lisateenistuse võimalus – toodete müügilt. Plussid - Alguses parem, sest pole veel püsiklientuuri - Hea seepärast, et kui kliente pole, siis minimumpalka saab ikka - Maksud maksab tööandja

4 Iluteenindajate töösuhete spetsiifika - asutada firma
Võimalus asutada ise juriidiline isik (näiteks OÜ) ja käivitada ise ilusalong. Selleks peaks olema hea äriplaan, kuna turul tegijaid palju.

5 Töölepingu tunnuste mudel
TÖÖANDJA JUHTIMINE KONTROLL Töötasu Töö tulemus FÜÜSILINE ISIK

6 Töölepingu seadust ei kohaldata:
Juriidilise isiku juhtorgani liikme leping Välismaa äriühingu filiaali juhataja leping Lepingule, kus töötaja iseseisvalt valib: Töö tegemise viisi Aja koha

7 Töölepingus peab olema kirjas...
tööandja ja töötaja nimi, isiku- või registrikood, elu- või asukoht; töölepingu sõlmimise ja töötaja tööle asumise aeg; tööülesannete kirjeldus + tööandja kehtestatud reeglid töökorraldusele; Töötasu; töötasu arvutamise viis, maksmise kord; Tööaeg ja töö tegemise koht; puhkuse kestus; muud hüved, kui nendes on kokku lepitud; viide kollektiivlepingule, kui töötaja suhtes kohaldatakse kollektiivlepingut.


Alla laadida ppt "Tööõigus 1 loeng Lisamaterjal: - Töölepingu seadus"

Seotud esitlused


Google'i reklaam