Esitlus laaditakse üles. Palun oodake

Esitlus laaditakse üles. Palun oodake

Mittetulundustegevuse toetuse andmine noorsootöö valdkonnas

Seotud esitlused


Teema esitlus: "Mittetulundustegevuse toetuse andmine noorsootöö valdkonnas"— Esitluse väljavõte:

1 Mittetulundustegevuse toetuse andmine noorsootöö valdkonnas
Tallinna Spordi- ja Noorsooamet Noorsootöö osakond Tiiu Kadak

2 Toetuse andmise juriidiline alus 2015. aastal
I Tallinna Linnavolikogu 1. jaanuari 2013 määrus nr 1 ,,Mittetulundustegevuseks toetuste andmise kord”. II Tallinna Linnavalitsuse 12. novembri 2014 määrusega nr 69 kinnitatud „2015. a mittetulundustegevuse toetuse määramise lisatingimused” LISA 1 III Tallinna Linnavalitsuse 12. novembri 2014 määrusega nr 69 „2015. a mittetulundustegevuse toetuse määramise lisatingimused” LISA 10

3 Taotlejale esitatavad nõuded
Taotleja võib olla: 1) juriidiline isik; 2) füüsilisest isikust ettevõtja; 3) Eesti rahvastikuregistri andmetel Tallinnas elav vähemalt 18-aastane füüsiline isik. Taotleja peab vastama järgmistele tingimustele: 1) taotleja on tasunud riiklikud ja kohalikud maksud ja tal ei ole Tallinna linna ees muid võlgnevusi. Eelnimetatud võlgnevuste ajatamise korral peavad maksed olema tasutud maksegraafiku kohaselt; 2) taotleja suhtes ei ole algatatud likvideerimis-, saneerimis- ega pankrotimenetlust

4 Toetuse määramise üldised lisatingimused
1. Toetatava projekti eesmärk peab olema kooskõlas Tallinna arengudokumentides sätestatud eesmärkide ja prioriteetidega ning vastama linna eelarvestrateegiale ja asjaomase aasta eelarvele. 2. Projekti rahastamise kohta algatatakse üldjuhul avatud konkurss, mille tingimustes on fikseeritud vähemalt rahastamise eesmärgid ja nende saavutamise indikaatorid, omafinantseeringu alammäär, abikõlbmatute kulude loetelu ning muud olulised rahastamise tingimused, mis vastavad nii üldistele kui ka valdkondade lisatingimustele. 3. Ühe projekti kohta mitmele asutusele taotluse esitamisel juhindutakse järgmistest põhimõtetest: 3.1 kui toetust taotletakse ühe projekti raames mitmest linna asutusest, siis esitatakse taotlus vaid ühele asutusele ning loetletakse taotluses teised linna asutused koos taotletavate toetuste summadega; 3.2 asutus, kes registreerib taotluse, on projekti hoidja; 3.3 lepingud toetuse eraldamise kohta sõlmitakse kõigi asutustega eraldi; 3.4 projekti kohta esitatakse projekti hoidjale kulu- ja tegevusaruanne, mille aktsepteerivad kõik toetust andnud asutused.

5 Toetuse määramise üldised lisatingimused
4. Projektide omafinantseeringu alammäär on 10% projekti kogumaksumusest, v.a valdkondade lisatingimustes nimetatud erandid. Omafinantseeringu määra arvutamisel arvestatakse, et omafinantseering on projekti kulude katteks panustatud toetuse saaja põhitegevustest teenitud tulu või toetuse saaja rahaliselt mõõdetav panus projekti. 5. Ametiasutusel on õigus nõuda järgmiste dokumentide esitamist lõpparuande lisana: 5.1 omafinantseeringu arvelt tehtud kulusid tõendavad dokumentide koopiad; 5.2 kaasfinantseerijate poolt toetuse saajale tehtud rahalisi ülekandeid tõendavate maksedokumentide koopiad. 6. Kui toetuse saaja on mittetulundustegevuse lepingust tulenevaid kohustusi oluliselt rikkunud võib ametiasutus toetuse saajale anda kümne päevase lisatähtaja lepingust tulenevate kohustuste täitmiseks. Ametiasutus annab haldusakti lepingu lõpetamise kohta ja esitab lepingu alusel saadu kohta tagasinõude 20 päeva jooksul kohustuste täitmiseks antud tähtpäeva saabumisest, kui teine pool ei ole asunud lepingut täitma. 7. Kasutamata toetuse jääki ei nõuta tagasi viiest eurost väiksemate summade korral. 8. Projekti raames kogutud osalustasud ja piletimüügist saadud tulu on kaasfinantseering. 9. Tööjõukulude osakaal projekti kogukuludest võib olla kuni 60%, v.a valdkondade lisatingimustes nimetatud erandid.

6 Toetuse määramise üldised lisatingimused
10. Toetuse andmisest võib keelduda, kui ametiasutuse eelarvelised vahendid ei võimalda projekti toetada. 11. Toetuse saaja on kohustatud igal võimalikul juhul viitama projekti seotusele Tallinna linnaga. 12. Kui projekt on ellu viidud nõutava avaliku ürituse loata, on ametiasutusel õigus rakendada lepingus sätestatud õiguskaitsevahendeid. 13. Projekti kulud, mille tegemiseks toetust ei anta: 13.1 enne taotluse esitamist tehtud kulud; 13.2 põhivara soetuseks tehtavad kulud, sh väheväärtusliku vara, nagu riist- ja tarkvara, kontoritehnika ja -mööbli ning video- ja helitehnika soetamise kulud; 13.3 remondikulud; 13.4 esinduskulud, kingitused ja annetused. Erandina on lubatud teha kulusid konkurssidel ja võistlustel osalejatele auhindade soetamiseks või osaleda auhinnafondides, kui valdkondlikes lisatingimustes ei ole sätestatud teisiti;

7 Toetuse määramise üldised lisatingimused
13.5 reisi- ja lähetuskulud. Erandina võib ettevõtlusvaldkonna, haridusvaldkonna, noorsootöö valdkonna ja kodurahuprogrammi projektide puhul anda toetust transpordi- ja majutuskulude katteks (lisad 3, 4, 10 ja 12); 13.6 üksikisiku koolitusega seotud kulud; 13.7 müügitulu saamise eesmärgil loodud trükiste, filmide, telesaadete, video- ja helimaterjali kulud; 13.8 muud projekti elluviimise seisukohast põhjendamatud ja ebaolulised kulud, sh trahvid, lõivud, kohtukulud, pangale makstavad intressikulud ja teenustasud, kursivahed, lühi- ja pikaajaliste finantskohustuste maksed; 13.9 kulud, mis ei ole kooskõlas projekti eelarvega; 13.10 kulud, mille finantseerimine on ette nähtud Tallinna linna eelarves; 13.11 kulud, mis ei ole algdokumentide alusel tekkepõhiselt raamatupidamises kirjendatud, maksed, mis ei ole tarnijatele ja töövõtjatele tasutud, ning kaubad ja teenused, mis ei ole vastu võetud või kohale toimetatud toetuslepingus märgitud abikõlblikkuse perioodi jooksul.

8 Toetuse määramise üldised lisatingimused
13.12 Valdkonna lisatingimustes võib nimetada muid kulusid, mille tegemiseks toetust ei anta. 14. Projekti hindamisel juhindutakse järgmistest põhimõtetest: 14.1 taotluste läbivaatamisse ja komisjonide töösse kaasatakse vajaduse korral konsultandina asutuse finantstöötaja; 14.2 projekti eelarve kulud peavad olema reaalsed ja põhjendatud; 14.3 toetuse saajal peab olema projekti läbiviimiseks piisav kogemus, võimekus, inimressurss ning erialane pädevus. Ametiasutusel on õigus küsida toetuse saajalt dokumente, mis tõendavad projekti läbiviija vastavust eelnimetatud tingimustele; 14.4 projekti lõppedes korraldab toetuse saaja võimaluse korral projektis osalejate rahuloluküsitluse, kasutades tagasisidelehti.

9 Toetuse määramise noorsootöö valdkonna lisatingimused
1. Valdkonna eesmärgid: 1.1 noorte kaasatus linna- ja ühiskonnaellu kuulumis- ja osaluskogemuse kaudu; 1.2 tagatud mitteformaalse õppe võimalus noortele, lähtudes nende vajadustest ja noorsootöö prioriteetidest; 1.3 eri sihtrühmade noorte mitmekesine kaasatus nende huvidest ja vajadustest lähtudes; 1.4 täiskasvanud noorte, sh noorte lapsevanemate laiem kaasatus linna- ja ühiskonnaellu.

10 Toetuse määramise noorsootöö valdkonna lisatingimused
2. Eesmärkide saavutamise indikaatorid: 2.1 projekti meeskonna suurus (aktiiv); 2.2 projekti otseselt kaasatud noorte arv; 2.3 projektist kaudse kasu saajate, näiteks publiku arv; 2.4 planeeritud tegevuste ajakava selgus ja loogilisus; tegevuskava sisaldab ettevalmistusetappi, põhisündmust ja kokkuvõtteid; 2.5 teavituste ja pressikajastuste arv; 2.6 noortele peredele suunatud tegevuste arv; 2.7 eri sihtrühmi, nagu puudega, riskikäitumisega ja töötuid noori kaasavate tegevuste arv.

11 Toetuse määramise noorsootöö valdkonna lisatingimused
3. Projekti sisulised nõuded: 3.1 suunatud Tallinna noortele ning lähtub nende huvidest ja vajadustest; 3.2 tegevused on orienteeritud ja avatud laiemale Tallinna noorte osalusele, seadmata eeltingimusi noore tõekspidamistele, võimetele, oskustele, teadmistele ja rahalistele võimalustele; 3.3 vastab vähemalt ühele valdkonna prioriteedile (punkti 4 kohaselt); 3.4 eesmärgid on reaalsed ja toetavad Tallinna noorsootöö arengut linna arengudokumentide kohaselt; 3.5 tegevused vastavad seatud eesmärkidele.

12 Toetuse määramise noorsootöö valdkonna lisatingimused
4. Valdkonna prioriteedid: 4.1 ülelinnaline noorsootöö valdkonna arendamine (konverentsid, seminarid ja koolitused Tallinna noortele, noortejuhtidele ja noorsootöötajatele, võrgustiku koostööprojektid noorsootöö valdkonnas); 4.2 Tallinna esindatus rahvusvahelises noorsootöös, mis on seotud Tallinna linna noortenõukogu otsustatud osalusega võrgustikes ja linna arengukavaga (UBC, BSSSC), Euroopa noorteparlament, Peterburi ja Moskva vahelised koostööprojektid noorsootöö valdkonnas vastavalt linnadevahelistele lepingutele; 4.3 omaalgatuslikud noorteprojektid (noorte aktiivne kaasatus projekti idee väljatöötamisse, projekti koostamisse, elluviimisse ja edasiarendamisse, noorte osalus demokraatlikus elus); 4.4 laste- ja noortesõbralikkuse edendamine Tallinnas (lapse õiguste konventsiooni rakendamine; lapsi ja perekondi puudutavate küsimuste lahendamisel lapsesõbraliku suhtumise kujundamine Tallinnas; Tallinna kui lapse kasvu- ja arengukeskkonna muutmine laste ja noorte vajadustele vastavaks: turvalisus, pereväärtuste toetamine jms);

13 Toetuse määramise noorsootöö valdkonna lisatingimused
4.5 eri sihtrühmade kaasamine (noored tööotsijad, muukeelsed, majanduslike takistustega, riskikäitumisega, puudest tingitud erivajadusega noored; noored täiskasvanud); 4.6 mitteformaalne õppimine (loovus ja innovatsioon, kultuuriline mitmekesisus ja maailmaharidus, töökasvatus, noorte vabatahtlik töö, keskkonnateadlikkuse suurendamine, noorte ettevõtlikkuse arendamine).

14 Toetuse määramise noorsootöö valdkonna lisatingimused
5. Lisaks lisas 1 nimetatule ei anta toetust järgmiste kulude tegemiseks: 5.1 töötasu, kui toetust taotleb füüsiline isik; 5.2 infoportaalide arendamine ja uuringute läbiviimine; 5.3 laagri- või erahuviringi tegevusele vastava tegevuse läbiviimine; 5.4 ühe organisatsiooni arendamine või reklaamimine. 6. Reisikuludest antakse toetust punktis 4.2 nimetatud rahvusvahelise noorsootööga seotud isikute transpordi- ja majutuskulude katteks. 7. Tööjõukulude osakaal ametile esitatava toetuse taotlusest ei tohi ületada 60%. 8. Toetuse taotluste esitamise-ja läbivaatamise ajakava: 8.1 taotluste esitamise tähtpäevad on ; ; ; ; ; ; ; ; 8.2 Tallinna noortenädala projektitaotluste esitamise tähtpäev on ; 8.3 Noorsooprojektide komisjon vaatab esitatud taotlused läbi iga kuu teisel täisnädalal, v.a juulis, novembris ja detsembris.

15 Mittetulundustegevuse toetuse leping
3.1 Lepingu ese on toetuse kasutamine järgmisteks tegevusteks – (automaatne tekst „projekti kirjeldusest“ „projekti tegevused“, lisaks eesmärgid. Lisatakse toetuse kasutamise sihtotstarve). 5.1.1 kasutama toetust ajavahemikul lepingu punkti 3.1 kohaselt ning vastavalt projekti eelarvele ning projekti kirjeldusele – (ajavahemikuks automaatne aeg, mis on märgitud taotluses „projekti tegevuste toimumise aeg“). 5.1.3 esitama ametiasutusele toetuse kasutamise kohta vormikohase(id) aruande(id) Tallinna Linnavalitsuse kehtestatud ning ametiasutuse täiendatud vormidel järgmiselt: esitama lõpparuande (tegevus- ja kuluaruande vormidel) hiljemalt 30. päeval pärast projekti lõppemist. Kuluaruandes esitatakse tekkepõhised kulud, mis on tehtud toetuse aruandeperioodil toimunud projekti tegevuste elluviimiseks (kulud peavad lõpparuande esitamise hetkeks olema tasutud); esitama 31. detsembri seisuga koostatud vahearuande (kuluaruande vormil) järgmise aasta 15. jaanuariks, kui toetuse tekkepõhine kasutamine hõlmab kahte kalendriaastat;

16 Mittetulundustegevuse toetuse leping
5.1.4 esitama alati, olenemata saadud toetuse suurusest, kasutatud toetuse ulatuses lõpparuande lisadena kulu-ja maksedokumentide koopiad eraldatud toetuse ulatuses; 5.1.6 tagastama viiest eurost suurema kasutamata jäänud toetuse või mittesihtotstarbeliselt kasutatud toetuse 14 päeva jooksul; 9.4 Pool võib lepingust taganeda, kui teine pool on lepingust tulenevat kohustust oluliselt rikkunud ega ole kohustuse täitmiseks antud kümne päevase tähtaja jooksul asunud seda täitma. Käesolevas punktis ette nähtud lepingu lõpetamisel tekib pooltel õigus nõuda lepingu alusel saadu tagastamist. Ametiasutus annab haldusakti ja esitab lepingu alusel saadu tagasinõude 20 päeva jooksul kohustuste täitmiseks antud tähtpäeva saabumisest kui teine pool ei ole asunud seda täitma – peale aruande esitamise tähtaega 10 päeva + 20 päeva tagasimakseks.

17 Tänan tähelepanu eest! Kontakt: Tiiu.Kadak@tallinnlv.ee 614 7496
Lisainformatsioon:


Alla laadida ppt "Mittetulundustegevuse toetuse andmine noorsootöö valdkonnas"

Seotud esitlused


Google'i reklaam