Esitlus laaditakse üles. Palun oodake

Esitlus laaditakse üles. Palun oodake

Uuendused majutusvaldkonna kutseeksamite korralduses

Seotud esitlused


Teema esitlus: "Uuendused majutusvaldkonna kutseeksamite korralduses"— Esitluse väljavõte:

1 Uuendused majutusvaldkonna kutseeksamite korralduses
TIINA VIIN ANDRA PIIRSALU

2 OLULISIMAD MUUDATUSED
kuni kuni  Hotelliteenindaja, tase 3 ja tase 4 Turismiettevõtte teenindaja, tase 4 Hotelliteeninduse spetsialist, tase 5 Koolilõpetajad Töömaailma esindajad Hindamisstandardid Uued hindamisstandard alates (tase 5) ja (tase 4) Kutseeksamid Kutseeksamid (UUENDATUD) Kirjalik individuaalne kodutöö (vastuskiri) kutseeksami 1. osa - Porfoolio

3 UUED KUTSESTANDARDID JA KUTSEEKSAMID
TASE 4 (KOOLILÕPETAJA) TASE 4 (TÖÖMAAILM) TASE 5 (KOOLILÕPETAJA) I ETAPP Tõendab: kutseõppeasutus (kooli tõend) Portfoolio - varasem kutseeksam (Hotelliteenindaja II, Hotelliteenindaja tase 4, Turismiettevõtte teenindaja tase 4 kutsediplom) VÕI - töökogemus (1-aastane erialane töökogemus, tõendamine porfoolioga) - töökogemus (1-aastane erialane töökogemus, tõendamine porfoolioga). II ETAPP Kutseeksam Portfoolio kaitsmine ja kutseeksam (Portfoolio kaitsmine) UUED KUTSESTANDARDID JA KUTSEEKSAMID

4 KUTSEEKSAM TASE 4 (koolilõpetaja)
II etapi hindamine (kutseeksam) koosneb kahest osast: Kirjalikult kinnituskirja ja arve koostamine etteantud andmete põhjal, kasutades etteantud dokumendivorme; vastuvõtutöö lühiülesannete kirjalik lahendamine ja ettevalmistus rollimänguks; hotelli vastuvõtutöö suuline rollimäng koos teenuste pakkumise ja lisamüügi tegemisega eesti ja inglise keeles. Rollimängu teiseks osapooleks on hindamiskomisjoni liikmed.

5 KUTSEEKSAM TASE 4 (töömaailm)
II etapi hindamine koosneb kolmest osast: 1) Portfoolio kaitsmine 2) Kirjalikult kinnituskirja ja arve koostamine etteantud andmete põhjal, kasutades etteantud dokumendivorme; vastuvõtutöö lühiülesannete kirjalik lahendamine ja ettevalmistus rollimänguks; 3) hotelli vastuvõtutöö suuline rollimäng koos teenuste pakkumise ja lisamüügi tegemisega eesti ja inglise keeles. Rollimängu teiseks osapooleks on hindamiskomisjoni liikmed.

6 KUTSEEKSAM TASE 4 I OSA HINDAMISÜLESANNE
Ainult töömaailm: Taotleja tutvustab oma kokkupandud portfooliot, milles on varasemate õpingute ja töökogemuse tõendusmaterjalid) Kõik: Taotleja koostab etteantud aja jooksul kliendi tellimuse põhjal kinnituskirja arvestades tubade tüüpe, kategooriaid, vooditüüpe ja hindu ning koostab etteantud andmete põhjal kliendile arve, arvestades tarbitud teenuseid ja ettevõtte kodukorda.

7 KUTSEEKSAM TASE 4 I OSA HINDAMISE KORRALDUS (ainult töömaailm)
1. Taotleja tutvustab lühidalt hindamiskomisjonile portfoolio sisu. 2. Taotleja vastab hindamiskomisjoni lisaküsimustele. 3. Portfoolio kaitsmiseks on ette nähtud kokku 20 minutit.

8 KUTSEEKSAM TASE 4 I OSA HINDAMISE KORRALDUS
Taotleja saab kutseeksamil lähteülesande juhtumi vormis. Juhtum sisaldab näidishotelli kirjeldust, kliendiandmeid ning nendega seotud tegevuste kirjeldusi. Samu andmeid kasutatakse ka rollimängus. Kirjaliku ülesande lahendamiseks ning rollimängu ettevalmistamiseks, on ette nähtud kokku 60 minutit. Taotleja saab kombineeritud praktilise vastuvõtutöö ülesande, mis tuleb kirjalikult lahendada (vabade tubade aruande mõistmine, selle põhjal klientidele vastuskirjade koostamine ja arve koostamine). Taotleja esitab hindamiskomisjonile hindamiseks praktilise kirjaliku ülesande kõik osad ja hakkab valmistuma rollimänguks.

9 KUTSEEKSAM TASE 4 II OSA HINDAMISÜLESANNE
Taotleja pakub läbi praktilise suulise eksami ehk rollimängu sobivad lahendused kliendi sisse- ja väljaregistreerimiseks, teeb lisamüüki ja tutvustab piirkonda eesti ja inglise keeles ning lahendab teenindussituatsiooni.

10 KUTSEEKSAM TASE 4 II OSA HINDAMISE KORRALDUS
Taotleja võtab loosiga inglise keeles läbiviidava hindamisülesande osa. Taotleja lahendab järjest 2 teenindussituatsiooni – ühe eesti ja teise inglise keeles: a) kliendi sisseregistreerimine koos teenuste tutvustamisega ja b) kliendi väljaregistreerimine koos kliendilt teenuste kohta tagasiside küsimisega. Taotleja vastab hindamiskomisjoni täiendavatele lisaküsimustele piirkonnas paiknevate toitlustus-, meelelahutus- ja turismiobjektide kohta. Täpsed teenindussituatsiooniga seonduvad ülesanded selguvad eksamil ja need on rollimängu üheks osaks. Praktilise eksami kestus kokku on orienteeruvalt 20 minutit.

11 KUTSEEKSAM TASE 5 (koolilõpetaja ja töömaailma esindaja)
II etapi hindamine koosneb kuni kahest osast: 1) portfoolio tutvustamine ja kaitsmine (ainult juhul kui 1. etapi tõendamiseks esitati portfoolio) 2) suuline situatsioonikaasuste lahendamine ja erinevate praktiliste ülesannete kirjalik lahendamine, kus situatsioonikaasuseid ja ülesandeid tutvustavad hindamiskomisjoni liikmed kohapeal

12 KUTSEEKSAM TASE 5 I OSA HINDAMISÜLESANNE
Taotleja tutvustab oma kokkupandud portfooliot, milles on varasemate õpingute ja töökogemuse tõendusmaterjalid

13 KUTSEEKSAM TASE 5 I OSA HINDAMISE KORRALDUS
1. Taotleja tutvustab lühidalt hindamiskomisjonile portfoolio sisu. 2. Taotleja vastab hindamiskomisjoni lisaküsimustele. 3. Portfoolio kaitsmiseks on ette nähtud kokku 20 minutit.

14 KUTSEEKSAM TASE 5 II OSA HINDAMISÜLESANDED
1. Taotleja koostab etteantud andmete alusel vajaliku kirjaliku aruande (nt päeva lõpu kassa-inventuur) 2. Taotleja majutab kirjalikult kliendid sobilikesse majutusruumidesse arvestades klientide erisoove, ning saadaolevate tubade tüüpe, kategooriaid, vooditüüpe ja hindu. 3. Taotleja analüüsib suuliselt inglise keeles etteantud kliendikaebust ja hindab kaebuse mõju.

15 KUTSEEKSAM TASE 5 II OSA HINDAMISE KORRALDUS
1. Taotleja saab praktilise aruande koostamise ülesande, mis tuleb kirjalikult lahendada. 2. Taotleja saab kutseeksamil kirjalikult lähteülesande klientide majutuskorralduse kohta juhtumi vormis. Juhtum sisaldab olukorra kirjeldust, kliendi ja majutusettevõtte andmeid ning nendega seotud tegevuste kirjeldusi. 3. Taotleja esitab hindamiskomisjonile hindamiseks praktilise kirjaliku ülesande.

16 KUTSEEKSAM TASE 5 II OSA HINDAMISE KORRALDUS
4. Taotleja saab kirjalikult lähteülesande inglisekeelse kliendikaebuse analüüsimiseks juhtumi vormis. 5. Taotleja analüüsib suuliselt inglise keeles kliendikaasust. 6. Taotleja vastab hindamiskomisjoni lisaküsimustele (sh ka kirjalike tööde kohta vajadusel). 7. Hindamiskomisjon annab Taotleja tagasisidet. 8. Aruande koostamiseks ja juhtumite lahendamiseks on ette nähtud kokku 60 minutit.


Alla laadida ppt "Uuendused majutusvaldkonna kutseeksamite korralduses"

Seotud esitlused


Google'i reklaam