Esitlus laaditakse üles. Palun oodake

Esitlus laaditakse üles. Palun oodake

TEEME+ ISE MUUSIKAT Alar Kotkas, Mihkel Martin Kasterpalu, Mathias Karl Selberg ja Markus Palatu.

Seotud esitlused


Teema esitlus: "TEEME+ ISE MUUSIKAT Alar Kotkas, Mihkel Martin Kasterpalu, Mathias Karl Selberg ja Markus Palatu."— Esitluse väljavõte:

1 TEEME+ ISE MUUSIKAT Alar Kotkas, Mihkel Martin Kasterpalu, Mathias Karl Selberg ja Markus Palatu

2 Oleme muusika ja helitehnika huvilised
Tere! Oleme TTG 10TE õpilased Oleme muusika ja helitehnika huvilised Täna, teie õpetajad

3 Meie eesmärk Anda teile põhilised muusikaalased teadmised
Õpetada teile helitehnika ülesseadmist ning opereerimist Anda teile oskusi ise edasi tegutseda

4 FL studio Üks paljudest digitaalse audioloomingu programmidest
Väga kasutussõbralik Sobib väga algajatele Suhteliselt võimas Tasuta (trial version – salvestatud projekte saab avada vaid täisversiooniga)

5 Kuidas kasutada: Metronoom - aitab rütmi hoida kui vaja
Playlisti ja patterni mängimise toggle nupp - Määrab kas mängitakse aktiivset mustrit või playlisti Play nupp - Mängib kas playlisti aktiivset regiooni või mustrit Stop nupp - Peatab esituse Tempo - Määrab loo esituskiiruse BPM-ides (löögid minutis, 1 takt on 4/4 taktimõõdus 4 lööki) Mustri valik - Saab luua uusi mustreid mida hiljem playlisti vaates kasutada Avab playlisti Avab step sequenceri (kus mustreid luua) Avab piano rolli (jällegi mustrite jaoks, kuid klaverivaates) Avab sample browseri Avab mikseri

6 Piano roll vaade Piano roll - Üldine aken, siia saab n-ö "joonistada" noote MIDI noodid - Juba kirja pandud noodid, kõik nad on hetkel kaheksandiknoodid st. nad kestavad pikkuselt 1/8 taktist. Vertikaalselt saab muuda helikõrgust, horisontaalselt kestvust ja positsiooni ajateljel. Nootide kõrgused - Lihtne viis visualiseerida klaverit piano rollis Nootide velocity - Velocity on kui tugevasti lüüakse klahvi kui seda mängitakse. Lihtsustatult võib elektroonilises muusikas võtta seda kui helitugevuse automatsiooni (Kui klaveril õrnalt noodile vajutada kõlab see ju samuti vaiksemalt). Piano rollis on aga see ühe noodi põhine, st. et helitugevust pole võimalik muuta noodi algusest lõpuni. Noodi velocity kestab selle noodi algusest lõpuni. Sätted – Võimalik kasutada erinevaid tööriistu nootide hõlpsamaks kirjapanekuks.

7 Playlist vaade 1/2 Siin toimub muusika kirjapanek. Step sequenceris pannakse kirja mustrid (ehk pisikesed rütmi- ja meloodiaosad) ning lisatakse siis playlisti. Ainult playlistis saab kasutada automatsioone. Esimene muster - mustri sisu on nähtaval aknas nr 14. Kanalid - Need saavad olla kas samplid või generaatorpluginad (ehk n-ö synthid), harva ka MIDI kanalid (nt automatsioonid) Piano rollis kirjutatud MIDI info selle kanali ja mustri kohta Step sequencer - Lihtsustatud piano roll, kus on väikseim helipikkus veerandnoot ja puuduvad helikõrgused. Perfektne rütmide loomiseks. Kanali seadistusaken - Kuvab kanali sätted ja generaatorplugina puhul ka selle kasutajaliidese (nt. pildil on see 3xOsc) Pan nupp - Määrab heli balansi vasaku ja parema helikanali vahel. 100% vasakule mängib heli vaid vasak helikanal. Kanali helitugevuse nupp - Määrab helitugevuse, vaikimisi kuskik 75% juures.

8 Esimene muster - mustri sisu on nähtaval aknas nr 14.
Kanalid - Need saavad olla kas samplid või generaatorpluginad (ehk n-ö synthid), harva ka MIDI kanalid (nt automatsioonid) Piano rollis kirjutatud MIDI info selle kanali ja mustri kohta Step sequencer - Lihtsustatud piano roll, kus on väikseim helipikkus veerandnoot ja puuduvad helikõrgused. Perfektne rütmide loomiseks. Kanali seadistusaken - Kuvab kanali sätted ja generaatorplugina puhul ka selle kasutajaliidese (nt. pildil on see 3xOsc) Pan nupp - Määrab heli balansi vasaku ja parema helikanali vahel. 100% vasakule mängib heli vaid vasak helikanal. Kanali helitugevuse nupp - Määrab helitugevuse, vaikimisi kuskik 75% juures. Kanali helikõrguse nupp - Saab muuta heli kõrgust pooltoonides. Kõrval asuv numbriga slider määrab kõrguse muutmise ulatuse (nt. 2 tähendab, et nupp läheb -2 pooltoonist +2 pooltoonini, vaikimisi +0 pooltooni) Kanali mikserisisend - Määrab millisesse mikseri tracki on kanal saadetud. Kanali kasutajaliidese kuvamine Kanali helisätete kuvamine Kanali n-ö "envelopede" kuvamine. Saab kasutada one-shot automatsioone (aktiveerivad iga noodivajutusega) mis moondavad näiteks helikõrgust või -tugevust. Saab samplite puhul teha pika sampli lühikeseks pluck heliks. Kanali üldseaded - Tehnilised seaded Step sequencer - Kuvab kanalite vaate, kus saab ühe mustri kohta kirja panna erinevaid rütme ja meloodiaid. Seda mustrit saab siis hiljem kasutada playlistis Playlist vaade 2/2 Siin toimub muusika kirjapanek. Step sequenceris pannakse kirja mustrid (ehk pisikesed rütmi- ja meloodiaosad) ning lisatakse siis playlisti. Ainult playlistis saab kasutada automatsioone.

9 Sample browser - Teie lemmikkoht, siit leiate sampleid oma lugudele
Sample browser - Teie lemmikkoht, siit leiate sampleid oma lugudele. Trummid ning muud helid saab siit uude kanalisse tuua ning siis nendega muusikat teha. Mikser - Siin saate trackidele lisada efekte (vaata punkt nr 3.), nende helitugevust ja stereo balanssi muuta, neid grupeerida (et näeks parem välja) ja muidugi nende nimesid/värve muuta :D (NB! enne mikseri kasutamist juhata vajalik kanal mikseri tracki. Seda saab teha nii kanali seadetest kui ka paremklikkides aktiivse kanaliga mikseri trackil --> route to selected track). Efektid - Need on erinevad heliefektid valitud trackile. Hetkel on aktiivne Master track (kuhu kõik teised trackid sisse jooksevad). Efektidest on aktiivsed ekvalaiser Parametric EQ 2 ja Limiter (NB! soovitan enne produtseerimist Limiteri master kanalilt eemaldada - see takistab klippimist, kuid hävitab igasuguse liikumise teie lauludes). Efektiaken - Siin saate aktiivse tracki efekti sätteid muuta ja vormida enda heli (nt. hetkel ekvalaiseri näol) Tracki EQ - kasulik ja kiire ekvalaiser, ei pea kasutama efekti vaid saab muutusi kiirelt sealsamas teha. Sample browser - Teie lemmikkoht, siit leiate sampleid oma lugudele. Trummid ning muud helid saab siit uude kanalisse tuua ning siis nendega muusikat teha. Mikser - Siin saate trackidele lisada efekte (vaata punkt nr 3.), nende helitugevust ja stereo balanssi muuta, neid grupeerida (et näeks parem välja) ja muidugi nende nimesid/värve muuta :D (NB! enne mikseri kasutamist juhata vajalik kanal mikseri tracki. Seda saab teha nii kanali seadetest kui ka paremklikkides aktiivse kanaliga mikseri trackil --> route to selected track). Efektid - Need on erinevad heliefektid valitud trackile. Hetkel on aktiivne Master track (kuhu kõik teised trackid sisse jooksevad). Efektidest on aktiivsed ekvalaiser Parametric EQ 2 ja Limiter Mikserivaade Siin toimub "miksimine." See on erinevate helide protsessimine efektidega ning nende juhatamine master tracki, kus nad lõpuks kokku miksitakse. Sample browser - Teie lemmikkoht, siit leiate sampleid oma lugudele. Trummid ning muud helid saab siit uude kanalisse tuua ning siis nendega muusikat teha.

10 seal näete videosid, mis õpetavad lähemal, kuidas programmi kasutada.
Teie aeg särada! Avage arvutites link: seal näete videosid, mis õpetavad lähemal, kuidas programmi kasutada.

11 Täname kuulamast!

12 Helipult 2 3 4 5 6 1 Master leveled (üldhelitugevuse muutmine)
XLR juhe AUX juhe Master leveled (üldhelitugevuse muutmine) Sisendid (mikrofonid, DJ-pult) Põhi väljundid (kõlarid) Sisendite efektid Sisendite EQ-d (helisageduste tasakaalustamine) Sisendite leveled (helitugevus) 2 3 4 5 6 1

13 DJ-pult Beat looper-saab panna mingit kindlat kohta laulus kordama Beat sync-ilma ise tööd tegemata panna laulud sama BPM-i peal mängima Jog wheel-laulu kerimine ja saab kasutada ka scratchimiseks Play ja Cue nupud-laulu käivitamine ja pausile panemine. Cue pad-efektid, looper, hot cued Tempo-Laulu BPM-i käsitsi muutmine Kõrvaklappide heli Laulude valija Master paneel-EQ-d, heli levelid, filter Efektide paneel 8 1 2 3 9 7 10 4 5 6

14 Täname kuulamast!


Alla laadida ppt "TEEME+ ISE MUUSIKAT Alar Kotkas, Mihkel Martin Kasterpalu, Mathias Karl Selberg ja Markus Palatu."

Seotud esitlused


Google'i reklaam