Esitlus laaditakse üles. Palun oodake

Esitlus laaditakse üles. Palun oodake

Matemaatika õpetamisest teises klassis

Seotud esitlused


Teema esitlus: "Matemaatika õpetamisest teises klassis"— Esitluse väljavõte:

1 Matemaatika õpetamisest teises klassis
Kaie Kubri Anu Palu Marika Vares

2 Johannes Käis: „Oluliseks tuleb pidada õpetaja oskust alati võimaldada õpilastele nende töös omaalgatust, lähtumist õpilase huvidest ja iseseisvast sihimääramisest.”

3 Ootused matemaatikale kui avatud rakenduslikule õppeainele tänapäeval.
Matemaatikaõpetuse üldeesmärgiks on arendada õpilaste loogilist ja loomingulist mõtlemist. Matemaatika peaks olema aine, kus omandatakse analüüsimise, üldistamise ja põhjendamise oskus, samuti modelleerimisoskus ning üldisem probleemide lahendamise oskus. Need oskused ei teki iseenesest, vaid vajavad süstemaatilist arendamist

4 Kaasaegne nägemus õppimisest ja õpetamisest
Õppimine on protsess. Õpetamise keskne strateegia on õppimise juhtimine. Õpetamisprotsessis on oluline õppija aktiivsus. Õpetaja õpetamisstrateegia valikuga luuakse õppimiskeskkond, kus on oluline arvestada nii õppija, aine kui ka õpetaja vastastikust kooskõla.

5 Uurimuste tulemused Väga kindlaid seoseid erinevate õpetamismeetodite kasutamise ja õpilaste matemaatikaalaste saavutuste vahel ei ole. Põhiteadmiste ja protseduuride algoritmide omandamine toimub biheivioristlikest alustest lähtuvate õppemeetodite korral efektiivsemalt. Mõistete rakendamis- ja arutlemisoskuse kujundamine vajab rohkem konstruktivistlikku õpetamisviisi. Kogu matemaatikaõpetust pole otstarbekas ega võimalik avastusõppele üles ehitada, baasteadmised tuleb selgeks harjutada.

6 Uus riiklik õppekava Esimese kooliastme lõpus õpilane:
saab aru õpitud reeglitest ja oskab neid täita; loeb, mõistab ja edastab eakohaseid matemaatilisi tekste; näeb matemaatikat ümbritsevas elus ja kirjeldab seda arvude või geomeetriliste kujundite abil.

7 Õpetaja ees seisvad eesmärgid
Toetuda lapse loomulikule uudishimule ja aktiivsusvajadusele, st võimaldada õppimist ja arenemist tegutsedes. Selles vanuses ei ole laps suuteline veel abstraktselt mõtlema, seega lasta lapsel aktiivselt tegelda reaalsete asjadega.

8 Kuidas muuta õpetamine efektiivsemaks?
Salarelv 1 - ole õpetades paindlik ja loov. Arvutamisoskuse kujundamine toimub efektiivsemalt biheivioristlikest alustest lähtuvate õppemeetodite abil. Mõistete rakendamisoskuse ja arutlemisoskuse kujundamine vajab konstruktivistlikku õpetamisviisi.

9 Kuidas muuta õpetamine efektiivsemaks?
Salarelv 2 - arvesta õpilaste erinevustega. Teavita lapsi erinevatest võimalustest kuidas õppida ja õpitut meelde jätta? Kasuta tundides erinevate õppimisteooriate meetodeid ja võtteid. Paku infot erinevatele kanalitele.

10 Kuidas muuta õpetamine efektiivsemaks?
Salarelv 3 - õpetaja tarkus 1. kooliastmel sõltub aktiivõppe meetodite rakendamine iseseisva tegevuse raames õpetaja oskusest muundada omaenda soovid ja huvid õpilase huvideks ja soovideks, et viimane võtaks need vabatahtlikult omaks.

11 Õpikus leiduvad sotsiaalkonstruktivismist lähtuvad õpetamisstrateegiad
Teadmiste konstrueerimiseks on vajalik suhtlemine oma eakaaslastega. Koos tegutsedes vahetavad lapsed ideid, parandavad üksteist ja kohandavad oma mõtteid. Õpetaja suunamisel on laps suuteline enda ja teiste laste ideede kaudu tegema oma otsustusi.

12 Õpik võimaldab: rakendada erinevate õppimisteooriate meetodeid ja võtteid. teha rühma- ja uurimistöid. innustada õpilasi leidma ülesannetele erinevaid lahenduskäike ja nende üle tunnis arutleda. integreerida erinevaid õppeaineid arvestades koduloolise printsiibiga.

13 Tarkusetera aegade hämarusest
Ideaalolukorra koolis saavutaks, kui õpetajad vähem õpetaks ja õpilased rohkem õpiks. Comenius “Didactika Magna” 1632

14 Tänan!


Alla laadida ppt "Matemaatika õpetamisest teises klassis"

Seotud esitlused


Google'i reklaam