Esitlus laaditakse üles. Palun oodake

Esitlus laaditakse üles. Palun oodake

Nööbi külge pintsaku õmblemine

Seotud esitlused


Teema esitlus: "Nööbi külge pintsaku õmblemine"— Esitluse väljavõte:

1 Nööbi külge pintsaku õmblemine
Tallinna Ühisgümnaasiumi vabaõhuklassi rajamise lugu

2 Mõte Mõte rajada Tallinna Ühisgümnaasiumi õuealale vabaõhuklass tekkis oktoobris 2018. Meid innustas see, et ühel vanal (1939) kooli õueala plaanil on näha lausa 4 vabaõhuklassi. Valisime sobiva koha, tegime esmase kavandi ja pikema-ajalise plaani.

3 Kasutatud T-särkide kogumine
Kogu kooliperega asusime tegutsema novembris. nov oli üleeuroopaline jäätmetekke vähendamise nädal. Ühe ettevõtmisena kogusime oma koolis kokku kasutatud T- särke.

4 Istumisaluste punumine
19. dets 2018 toimus koolis teemapäev „Sõnum“, kus õpilased tegutsesid erinevates töötubades. III- IV kl õpilastele oli üheks tegevuseks vabaõhuklassis vajalike istumisaluste punumine. Sõnumiks oli taaskasutus.

5 Kasutati varem kogutud T- särke
Kasutati varem kogutud T- särke. Need lõigati ribadeks ja punuti hularõngaste peal istumisalused. Põhikooli tüdrukud jätkasid punumist käsitöötundides. Nii saigi meil juba talvel „nööp“ valmis ning kevadel asusime pintsakut selle külge õmblema.

6 Talgupäev „Teeme ära!“ 4. mail 2019 toimus koolis esmakordselt talgupäev Teeme ära! 32 õpilast, lapsevanemat ja õpetajat korrastasid kooli õue-ala, istutasid vabaõhuklassi piirdeks okaspuuheki ja panid kokku taimelavad.

7

8 Taimede ettekasvatamine aiandis
Taimede ettekasvatamine algas aprillis aiandis Võluaed. Külvatud lehtpeedi, hiina lehtnaerise, lehtkapsa, kuumaasika, füüsali, basiiliku ja murulaugu seemnetest tärkasid peagi taimekesed.

9 Esimene õuesõppetund Esimene õuesõppetund toimus 7. mail.
Tunni teema: taime osad, nende ülesanded, erinevad seemned, külvamine, pikeerimine, potistamine. Maikuu jooksul toimusid õues tunnid kõigile I-III kl õpilastele.

10 Seemnete külvamine I klasside õpilased külvasid pottidesse päevalille, mungalille ja kurgirohu seemned.

11 Taimede ettekasvatamine koolis
Tärganud taimede eest hoolitsesid lapsed kuni taimede lavadesse istutamiseni. Lapsed tegid tähelepanekuid taimede arengu kohta, tundsid huvi, miks mõned seemned ei idanenud jms.

12 Taimede potistamine II kl õpilased potistasid aedpeterselli ja kuumaasika taimi, III kl õpilased aga madalakasvulise tomati taimi. Lapsed hoolitsesid oma taimede eest kuni taimelavadesse istutamiseni ja tegid tähelepanekuid taimede arengu muutuste kohta. Osa õpilastest viisid oma taimed koju ja jätkasid seal nende kasvatamist ja arengu jälgimist.

13

14 Taimede istutamine Esimesed taimed istutasime taimelavadesse 21. mail.
Kahjuks juhtus nii, et I klassi poolt mõni päev hiljem istutatud mungalilled said samal ööl külmakahjustusi ja hukkusid. See oli meile heaks õppetunniks!

15 XI kl õpilaste praktika
XI kl õpilased praktilisel tööl-puupakke koorimas XI kl õpilased praktilisel tööl- kompostikasti ehitamas

16 Kevadine teemapäev Kevadine teemapäev toimus koolis 7. juunil.
Kõikide töötubade tegevus oli seotud esimeste ette-valmistustega kooli 100-ndaks juubeliks 2020.a. Tänu ilusale ilmale olid kõige populaarsemad õues toimuvad töötoad.

17 Aiandushuvi Lapsed käisid õuevahetunnis ja pikapäevarühmas olles meelsasti taimi kastmas ja tundsid huvi, kuidas nende istutatud taim kasvanud on.

18 Vabaõhuklass Juuni alguseks sai meie vabaõhuklassi esimene osa valmis- nööbi külge oligi pintsak õmmeldud. Õpilased ja õpetajad võtsid vabaõhuklassi kohe kasutusele.

19 Taimelavad sügisel

20 Kokkuvõte Suvel tehtud tähelepanekuid taimede arengu, kahjurite tegevuse, ilmamõjude jm kohta arutasime jätkutundides sügisel. Kõik projektis osalenud lapsed said endale kimbu peterselli. Peterselli viisime ka kooli sööklasse.

21 Uuel aastal uue hooga!

22 Täname! Tallinna Keskkonnaameti keskkonnaprojektide ja – hariduse osakonna linnaaianduse projektijuht Maria Derlõš Iru Aiakeskuse OÜ aiand Võluaed


Alla laadida ppt "Nööbi külge pintsaku õmblemine"

Seotud esitlused


Google'i reklaam