Esitlus laaditakse üles. Palun oodake

Esitlus laaditakse üles. Palun oodake

Mikk Tarros juhatuse aseesimees Eesti noored e-riigis

Seotud esitlused


Teema esitlus: "Mikk Tarros juhatuse aseesimees Eesti noored e-riigis"— Esitluse väljavõte:

1 Mikk Tarros juhatuse aseesimees Eesti noored e-riigis

2 EESTI NOORTE- ÜHENDUSTE LIIT..
.. on Eesti suurim noorteorganisatsioon. .. ühendab omavahel nii kohaliku tasandi osaluskogusid kui erineva profiiliga noorteühinguid. .. teostab huvikaitset ning pakub läbi võrgustiku arenguvõimalusi noortele üle Eesti. Uimastite teemat ei tohi vältida, pigem kindlustada, et noored on hästi uimastite olemuse, toime ja ohtudega kursis. Toetada uimastitest loobumist, turvalisust, head eeskuju kuulsuste näol ja tuua alternatiivtegevusi. Organisatsioonid esiteks saavad pakkuda omalt poolt alternatiive, populariseerida seda, et uimastid ei ole "lahe" ja üritada läheneda võimalikult nooruslikult kogu probleemile.

3 EESTI NOORTE- ÜHENDUSTE LIIT..
.. toetab ühiskonda, kus iga Eesti noor saab tegutseda kvaliteetsetes noorteühendustes. .. püüdleb olukorrani, kus noorteühendused oleksid valdkonna põhikujundajad, neis tegutsemine loomulik ning nende tegevusel on ühiskondlikult tuntav mõju. Lühidalt anda aimu ka strateegiast (põhipunktid).

4 Euroopa Noortedialoogi uuring
Milline on sinu kõrgeim lõpetatud haridustase? põhiharidus või madalam 802 52% kutseharidus pärast põhikooli 72 5% keskharidus 425 28% kutseharidus pärast keskkooli 48 3% kõrgharidus 188 12% Tegevusala Õpin 821 53% Töötan 269 17% Õpin ja töötan 393 26% Ei õpi ega tööta 36 2% Rahvus eestlane 1273 83% venelane 232 15% muu 35 Emakeel eesti keel 1196 78% vene keel 328 21% 16 1% On sul mõni erivajadus (liikumis-, kuulmis-, nägemispiirang, puue, haigus jms)? ei 1464 95% jah 76 Euroopa Noortedialoogi uuring N % Sugu naine 1069 69% mees 466 30% muu 5 0% Vanus 13-17 671 44% 18-24 662 43% 25-30 207 13% Linn/Maa Linnalises asulas 1073 70% Maa-asulas 465

5

6 Digitaalseid autentimisvahendite kasutamine

7 E-teenuste kasutamine ja rahulolu

8 - “ID-kaardi PIN-koodide hankimine võrgus.”
- “Et alates sünnihetkest riik avaks pangakontot, kuhu vanemad ja riik kannaks raha kuni täiskasvanuks saamiseni.” - “Litsentside esitamine Strateegilise komisjoni interneti teel. Mitte lihtsalt e-postile vaid infosüsteemi kaudu.” - “Õpperessurssides (ÕIS, EKool) pakutaks vabatahtlikku tööd.” - “Haiguslehte avada (messenger’is nt perearsti konsultatsioon).” - “Noortele ja lastele mõeldud kindlad portaalid, kuhu tööandjad panevad pakkumisi üles ja kus saab end ka registreerida.” - “Oleks tarvis EU panust ühte vabavaralisse i klienti mis töötaks kõikidel platvormidel, toetaks Eesti ID-kaarte (S/MIME) ning ka tugevat krüptograafiat (PGP).” - “Isiklike finantse planeerivad ja selge ülevaatega rakendused. Nagu näiteks palju oled kogunud pensionifondi. Palju maksid sel aastal makse. Mis on sinu krediidiraport ja mida saaksid muuta. Kuidas säästa jne.” - “E-perearst, tervishoiu rakendused; perearsti vahetamine, arsti juurde registreerimine, M-valimised.” - “Kooli kohustuslikku kirjandust võiks saada tasuta e-raamatutena lugeda.”

9 “Gümnaasiumis käies võiks olla ka ntks Moodle keskkond kasutusel, kuhu õpetajad saavad õppematerjale üles laadida, et õpilaste õppimist parandada.” - “PPA-s passi vms taotledes võiks olla parasjagu löögile võetavaid järjekorra numbreid võimalik jälgida ka internetis.” - “Opiq.ee sarnane kooli töövihikute digitaalne variant, et neid saaks täita interneti teel.” - “Riik ei tohiks olla tsentraalseks käivitusmootoriks, sest kõige loomingulisemad ja innovatiivsemad ideed ei mahu riigi bürokraatiamasinasse lihtsalt ära. Meil on niigi palju e-teenuseid, me juba oleme e-Stonia (aeglane)... Riik peab olema inimeste jaoks ka füüsiliselt olemas.” - “Kui õpilane ei saa mingil põhjusel kooli minna, saab ta kodus interneti kaudu tunnis osaleda (ülesandeid lahendada, kuulata õpetaja selgitust).” - “ÕIS ja ASIO võiksid olla ühendatud. Soovin, et kehtiks vaid digitaalne esitamine ka digiallkirjastamine koolitööde ja bakalaureusetöö puhul nt.” - “tervisetõendid võiksid olla arsti digiallkirjaga olemas, et selle saaks mugavalt tööandjale edastada.” - “Kiirabi /tuletõrje /politsei App, mis teeks info üleandmise kiiremaks.” - “Töövõime tuvastamise võiks digitaliseerida.”

10

11

12 - “Tähtsustada rohkem kasutajaliidese tuge väikestele ekraanidele, nagu mobiil. Tähtsustada rohkem kiirust ""rikkaliku"" kasutajaliidese asemel. “ - “Alajaotused korda Lihtne paigutus - pole vaja üle pingutada asja ilusaks muutmisel kui see asi pole funktsionaalnegi.” - “Digiloo veebilehekülje kujundus on aegunud ja sisukord on ebaloogiline. Mugav oleks kui kõik e-teenused (digilugu, emta, maanteamet jne) oleks ligipääsetavad ühel lehel.” - “Esikohal peab olema kasutaja, mitte arendaja. Lihtsustada. Arvestada erivajadustega kasutajatega. Tehke kasutajagruppidega koostööd ja saage sealt sisendit.” - “E-teenused Eestis on väga heal tasemel. Noortele rohkem atraktiivsemaks muutmiseks võiks neid paremini disainida.” - “Live chat kui esineb tõrkeid.” - “All-lehed peaksid olema loogilise struktuuriga, mida tuleks testida erinevate inimeste poolt, et saada tulemuslik ja adekvaatne hinnang. Paljud veebilehed on sellise jaotusega, millest ei mina ega ka mu tutvusringkond aru ei saa. See tähendab, et mingi osa inimesi on kas testimisest välja jäetud või on sait üldse testimata jäetud ja lähtutakse vaid looja arusaamast ja loogikast.” - “Keskenduda enam e-teenuste kasutajasõbralikkuse testimisele enne nende uute versioonide välja laskmist.”

13 Mikk Tarros juhatuse aseesimees mikk@enl.ee AITÄH!


Alla laadida ppt "Mikk Tarros juhatuse aseesimees Eesti noored e-riigis"

Seotud esitlused


Google'i reklaam