Esitlus laaditakse üles. Palun oodake

Esitlus laaditakse üles. Palun oodake

MITTERARMAKOLOOGILISED RAVIVIISID OPIAATSÕLTUVUSE RAVIS

Seotud esitlused


Teema esitlus: "MITTERARMAKOLOOGILISED RAVIVIISID OPIAATSÕLTUVUSE RAVIS"— Esitluse väljavõte:

1 MITTERARMAKOLOOGILISED RAVIVIISID OPIAATSÕLTUVUSE RAVIS
Psühholoog Milvi Igalaan

2 Inimese olemus Bioloogiline (keha) Arstlik vaade inimesele
Psühholoogiline (isiksus) Psühholoogiline vaade inimesele Sotsiaalne (keskkond) Sotsiaalne (ühiskonna) vaade inimesele

3 Spetsialistide vahelise koostöö kasu
Arst saab säilitada oma autoriteedi. Kergendab arsti tööd. Arst ei pea tegelema mittearstliku tegevusega. Patsiendile saab tekitada paranemisvõimaluste paljususe.

4 Koostöö puudumine Konflikti või koostöö puudumist spetsialistide vahel hakkavad sõltuvusprobleemidega patsiendid kasutama enese “kasuks”.

5 Mittefarmakoloogilise sekkumise kasu
Patsiendi haavatavuse vähendamine. Iga patsiendi jaoks originaalsete väljapääsuteede loomine/otsimine/leidmine. Võimaldab tegelda sõltuvusprobleemiga adekvaatses tempos (aeglaselt).

6 Opioidsõltluvuse puhul võib kasuks pidada ka mõningast ainete mittekasutamise perioodi enne tagasilangust.

7 Motiveeriv intervjuu Sõltuvushäirete puhul väga soovitatav, sest kui patsient on hästi motiveeritud on suur tõenäosus saavutada edu. Ainult spetsialistidepoolne motivatsioon on mittepiisav paranemise saavutamiseks.

8 Kognitiiv-käitumisteraapia
Sõltuvushäirete puhul soovitatav, sest võimaldab patsiendil ära tunda kõrge opioidide tarvitamise riskiga seotud situatsioone, harjutada uusi, sõltuvusega mitteseotud käitumisviise ja kogeda ainevaba elu rõõme.

9 Grupiteraapia Oluline on kindel struktuur ja selge eesmärkide püstitus. Grupiteraapia võimaldab mõjumehhanisme, mida individuaalteraapias kasutada ei saa. Majanduslikult kasulik.

10 Pereteraapia Pärast ravi naaseb patsient sageli pere rüppe ja kui pere on destruktiivne soodustab see tagasilangust ja takistab patsiendi paranemist.

11 Eneseabirühmad Igati tervitatav viis aktiveerida patsiente ja anda neile võimalus kogeda elu uutes ilmingutes. Annab sõltlasele võimalusele leida tuge ja lootust sarnaste probleemidega inimeste hulgas.

12 Tänan tähelepanu eest!


Alla laadida ppt "MITTERARMAKOLOOGILISED RAVIVIISID OPIAATSÕLTUVUSE RAVIS"

Seotud esitlused


Google'i reklaam