Esitlus laaditakse üles. Palun oodake

Esitlus laaditakse üles. Palun oodake

KASUTATUD MATERJAL HIRSIJÄRVI JT 2005

Seotud esitlused


Teema esitlus: "KASUTATUD MATERJAL HIRSIJÄRVI JT 2005"— Esitluse väljavõte:

1 KASUTATUD MATERJAL HIRSIJÄRVI JT 2005
ANDMETE KOGUMINE KASUTATUD MATERJAL HIRSIJÄRVI JT 2005

2 UURIMISTÖÖ MATERJALI KOGUMISEKS SAAB KASUTADA
KÜSITLUST INTERVJUUD VAATLUST DOKUMENTE RAAMATUID AJAKIRJU INTERNETIALLIKAID

3 KÜSITLUS KÜSITLUSE KOOSTAMISEKS PEAB OLEMA EELNEVALT PROBLEEM JA HÜPOTEES SÕNASTATUD NING OLEMASOLEVA KIRJANDUSEGA TUTVUTUD UURIMUST KAVANDADES TULEB KAALUDA, KAS ON PAREM UURITAVATELE ROHKEM VABADUST ANDA VÕI KASUTADA VALIKVASTUSTEGA KÜSITLUST

4 KÜSITLUSE EELISED JA PUUDUSED
EELISED: SAAB HAARATA PALJU INIMESI; ANDMEID SAAB KIIRESTI TALLETADA JA ARVUTI ABIL ANALÜÜSIDA; AJAKAVA ON VÕIMALIK ETTE PLANEERIDA; PUUDUSED: EI OLE VÕIMALIK KONTROLLIDA, KUI TÕSISELT VASTAJAD UURIMISSE SUHTUVAD; KÜSIMUSTE VALE MÕISTMIST ON RASKE AVASTADA; HEA ANKEEDI KOOSTAMINE EELDAB KOGEMUSI; VASTAMATA ANKEETIDE HULK VÕIB KUJUNEDA ÜSNA SUUREKS

5 POSTI- JA VÕRGUKÜSITLUS
ANKEET SAADETAKSE UURITAVATELE, KES SELLE TÄIDAVAD JA UURIJALE TAGASI SAADAVAD. Postiküsitluse puhul lisatakse ankeedile margistatud ümbrik Paremal juhul saadakse tagasi 30-40% väljasaadetud ankeetidest (korduvalt meelde tuletades kuni 70%)‏ Ankeete saab laiali saata mingi ühingu või organisatsiooni vahendusel.

6 KONTROLLITUD KÜSITLUS
Informeeritud küsitlus- ankeedi isiklik üleandimine uuritavatele. Ankeete kätte andes räägib uurija uurimuse eesmärgist, täpsustab ankeedi täitmise nõudeid ja vastab küsimustele. Isiklikult kontrollitud küsitlus: uurija saadab ankeedi postiga, sellele järele tuleb kokkulepitud ajal ise.

7 ANKEETIDE ABIL SAAB KOGUDA ANDMEID:
KÜSIMUSTE SISU ANKEETIDE ABIL SAAB KOGUDA ANDMEID: Faktide Käitumise ja tegevuse Teadmiste Väärtuste Suhtumiste Uskumuste, arusaamade ja arvamuste kohta

8 KÜSIMUSTE SÕNASTAMINE
PEA MEELES, ET EBAKORREKTNE KÜSIMUS SAAB EBATÄPSE VASTUSE! SEETÕTTU MÕTLE HOOLEGA JÄRELE, MIDA SA TAHAD TEADA SAADA! OLE HOOLAS GRAMMATIKA JA SÕNASTUSEGA!

9 AVATUD JA VALIKVASTUSTEGA KÜSIMUSED
TAVALISELT KASUTATAKSE KOLME TÜÜPI KÜSIMUSI AVATUD KÜSIMUSED- ESITATAKSE AINULT KÜSIMUS NING JÄETAKSE TÜHI KOHT VASTUSE KIRJUTAMISEKS. Millises tujus tavaliselt kooli tuled? VALIKVASTUSTEGA KÜSIMUSED: uurija on koostanud nummerdatud vastusevariandid, mille hulgas vastaja tähistab risti või ringiga kas ühe või mitu vastusevarianti vastavalt juhendile Kus Te elate? A) oma korteris B)Üürikorteris C)Ametikorteris D)Mujal (kus?)

10 HINNANGU VÄLJASELGITAMISE KÜSIMUSED
PÕLTSAMAAL ON VÕIMALIK SOETADA MOEKAID RÕIVAID TÄIESTI NÕUS ENAM-VÄHEM NÕUS PIGEM EI OLE NÕUS POLE ÜLDSE NÕUS

11 ANKEEDI KOOSTAMINE KÕIGE TÄHTSAM ON SELGUS. Väldi sõnu SAGELI, TAVALISELT, PALJUD , ÜLDISELT. PIIRITLETUD KÜSIMUSED ON PAREMAD KUI ÜLDISED. Näiteks: Üldine: Nimetage ajalehti ja ajakirju, mida eile lugesite Piiritletud: Milliseid järgmistest ajalehtedest ja ajakirjadest Te eile lugesite? (loend)‏ LÜHIKESED KÜSIMUSED ON PAREMAD KUI PIKAD. KÜSI AINULT ÜHTE ASJA KORRAGA! KAALU KÜSIMUSTE ARVU JA JÄRJEKORDA

12 ANKEEDI VIIMISTLEMINE
ANKEET PEAKS OLEMA KERGESTI TÄIDETAV JA VÄLIMUSELT LAITMATU. AVATUD VASTUSTELE TULEB JÄTTA PIISAVALT RUUMI. TAVAPÄRANE ALGUS: TERE! OLEN JA TEEN UURIMISTÖÖD TEEMAL PALUN VASTAKE ALLJÄRGNEVATELE KÜSIMUSTELE. ANKEEDI LÕPUS ON LOOMULIKULT AITÄH!

13 KUI ON TEGEMIST SELLISE TEEMAGA, KUS MEESTE JA NAISTE VASTUSED VÕIVAD ERINEDA, PEAB ANKEEDI ALGUSES OLEMA KA VASTAV RIDA: 1.Olete mees / naine? (Õigele joon alla!)‏ 2. Vanus?


Alla laadida ppt "KASUTATUD MATERJAL HIRSIJÄRVI JT 2005"

Seotud esitlused


Google'i reklaam