Esitlus laaditakse üles. Palun oodake

Esitlus laaditakse üles. Palun oodake

Ruutfunkrsioon Ruutfunktsioon on funktsioon mille võrrand on f(x) = ax2 + bx + c, kus a, b ja c on ratsionaalarvud ning a ≠ 0. Ruutfunktsiooni garaafikut.

Seotud esitlused


Teema esitlus: "Ruutfunkrsioon Ruutfunktsioon on funktsioon mille võrrand on f(x) = ax2 + bx + c, kus a, b ja c on ratsionaalarvud ning a ≠ 0. Ruutfunktsiooni garaafikut."— Esitluse väljavõte:

1 Ruutfunkrsioon Ruutfunktsioon on funktsioon mille võrrand on f(x) = ax2 + bx + c, kus a, b ja c on ratsionaalarvud ning a ≠ 0. Ruutfunktsiooni garaafikut nimetatakse parabooliks.

2 Parabool avaneb ülespoole
x2 positiivne kordaja Parabool avaneb ülespoole Graafik f(x) = 2x2 + x  1

3 Parabool avaneb allapoole
x2 negatiivne kordaja Parabool avaneb allapoole Graafik f(x) =  2x2 + x  1

4 Haripunkt Haripunkt on parabooli minimumi punkt, kui see avaneb ülespoole ning graafiku maksimumi punkt, kui see avaneb allapoole.

5 Ruutfunktsiooni graafik
Haripunkt (maximumi punkt) a>0 a<0 Sümmeetriatelg Sümmeetriatelg Haripunkt (minimumi punkt)

6 Sümmeetriatelg Parabool omab telgsümmeetriat, kuna sirge, mis läbib haripunkti jagab parabooli pooleks. Parabool on sümmeetriline selle sirge suhtes, mida nimetatakse sümmeetriateljeks.

7 Parabooli haripunkt Parabooli haripunkt on


Alla laadida ppt "Ruutfunkrsioon Ruutfunktsioon on funktsioon mille võrrand on f(x) = ax2 + bx + c, kus a, b ja c on ratsionaalarvud ning a ≠ 0. Ruutfunktsiooni garaafikut."

Seotud esitlused


Google'i reklaam