Esitlus laaditakse üles. Palun oodake

Esitlus laaditakse üles. Palun oodake

Projekti toetajad: SPÜ

Seotud esitlused


Teema esitlus: "Projekti toetajad: SPÜ"— Esitluse väljavõte:

1 Projekti toetajad: SPÜ
TUGEV ORGANISATSIOON – VÕRDVÄÄRNE KOOSTÖÖPARTNER – Projekti toetajad: SPÜ

2 Projekti eesmärgid: Projekti põhieesmärgiks oli Saare maakonna puuetega inimeste organisatsioonide tegevusvõimekuse suurendamine ja koostöö arendamine organisatsioonide ja kohalike omavalitsuste vahel. Projekti ülesandeks oli motiveerida ka puuetega inimeste organisatsioonide potentsiaalseid eestvedajad enesetäienduseks, et tagada organisatsioonide jätkusuutlikkus.

3 Teavitamine Projekti tegevustest on teavitatud kohalikus meedias – ajalehed Meie Maa ja Saarte Hääl, Leisi valla infoleht Koduvald, Raadio Kadi. Jooksvalt kajastas projekti tegevusi SPIK infoleht Saarekoda, mille ilmumist käesoleva projekti jooksul rahastas KÜSK. Regulaarselt teavitati projekti tegevustest SPIK kodulehel Info edastati i teel organisatsiooni juhtidele ja koostöös kohalike sotsiaaltöötajatega valdade inimestele.

4 Õppereisid valdadesse
Õppereisid toimusid Pöide valda Kihelkonna valda, kuhu olid kutsutud ka Lümanda, Mustjala ja Salme valla inimesed Leisi valda Õppereiside eesmärgiks oli SPIK organisatsioonide ja nende tegevuste tutvustamine valdade puuetega inimestele. Koos organisatsioonide liikmetega oli õppereisidel osalejaid kokku 106.

5 Teraapiakoolitused, nõustamine
Teraapiakoolitused gruppidele “Tunded ja emotsioonid muusikas” (Veronika Allas) – 9 osalejat Teraapiakoolitused gruppidele “Värvid ja kujundid” (Juta Levin) – 9 osalejat Muusikateraapia koolitused 2x (Avo Levisto) – 8 osalejat Individuaalne nõustamine organisatsiooni liikmetele (psühholoog Veronika Allas) – nõustamist said 5 organisatsiooni liikmed

6 Koolitused Sissejuhatus juhtimisse “Organisatsiooni toimimine” – Epp Veski (21 osalejat) Arvutikoolitused Arvutikoolitus grupile – Mati Peling (6 osalejat), Arvutikoolitus nägemispuudega inimestele – Rea Kukk (6 osalejat) Individuaalsed koolitused organisatsioonide liikmetele – Mati Peling (8 osalejat). Projekti kirjutamise koolitus – Saima Mänd (29 osalejat) Projektikoolitus – EPI Koda ja EPI Fond (14 osalejat)

7 Teabepäevad, seminarid
Projekti raames toimus 4 teabepäeva. Teabepäevade teemad: Teavitamine projektist – Marju Saar; Majandusaasta aruande esitamine äriregistrile – SPIK raamatupidaja Marite Reinsalu; Puuetega inimeste õiguste konventsiooni ellurakendamisest Eestis – Veronika Allas; Sotsiaalteenustest puuetega inimestele – Juta Levin Osalejaid kokku 67 “Koostöökooli” seminar, osalejaid 18. Teemad: Töötukassa teenused puuetega inimestele; Projekti "Tugev organisatsioon - võrdväärne koostööpartner“ raames valdades toimunud SPIK organisatsioonide õppereiside tulemuste tutvustamine; Riiklikud teenused puuetega inimestele

8 Kokkuvõtted Kokkuvõte õppereisidel osalenud organisatsioonijuhtide tagasisidelehtedest: Enamus vastajaist leidis, et õppereisid valdadesse vastasid nende ootustele. Lisaks arvati, et õppereisid olid hästi ette valmistatud ja informatiivsed. Kõik vastajad olid kindlad, et õppereisid aitasid nende organisatsioonide tutvustamisele kaasa. Üle poole vastajaist arvas, et õppereisid andsid olulist infot nende organisatsiooni juhatusele. Teised leidsid, et pigem sai ühing jagada oma infot ja end tutvustada. Kõik vastajad olid üksmeelsed, et sarnaseid koostööprojekte kohalike omavalitsustega oleks vajalik jätkata. Leiti, et üritused olid väga informatiivsed ja huvitavad, ja et otsekontaktid on väga tulemuslikud. Sarnased projektid aitavad puuetega inimestel kodust välja tulla, saada informeeritud, suhelda, osaleda üritustel jne.

9 Kokkuvõtted Kokkuvõte Mentorluse OÜ poolt korraldatud projektikoolitusel osalenute tagasisidelehtedest: Kõik osalejad kinnitasid, et koolitus vastas nende ootustele, oli hästi organiseeritud ning koolitaja väga hea. Koolitus andis põhiteadmised projekti kirjutamisest, abistati individuaalselt, alustati reaalselt rakendatavat projekti. Osalejad olid kindlad, et saadud teadmised aitavad kaasa nende organisatsiooni arengule, et nad said uusi ideid, näpunäiteid, julgust projekte kirjutada ja esitada. Koolitus ärgitas saadud infot ja teadmisi katsetama, andis mõtlemisainet, kuidas oma organisatsiooni liikmetele ja klientidele paremat elu võimaldada. Kõik tagasisidelehele vastajad olid veendunud, et sarnaseid koolitusi peaks veel korraldama, et koolitamine on alati vajalik, sest saab juurde uusi teadmisi või meelde tuletada asju, mis on aja jooksul ununenud, ning annab võimaluse oma mõtete teostamiseks.

10 Projekti tulemused Projekti tulemusena on Saare maakonna puuetega inimeste organisatsioonide tegevusvõimekus suurenenud ja koostöö organisatsioonide ja kohalike omavalitsuste vahel aktiivsem. Puuetega inimeste organisatsioonide tegevus on muutunud märgatavalt aktiivsemaks, organisatsioonijuhtide teadlikkus projektide kirjutamise ja arvutikasutuse alal on suurenenud, organisatsioonide liikmete arv on kasvanud. Kokkuvõtvalt võib öelda, et projekt on kaasa aidanud organisatsioonide toimimisele ja arenemisele.


Alla laadida ppt "Projekti toetajad: SPÜ"

Seotud esitlused


Google'i reklaam