Esitlus laaditakse üles. Palun oodake

Esitlus laaditakse üles. Palun oodake

Regeneratiivne parodontoloogia

Seotud esitlused


Teema esitlus: "Regeneratiivne parodontoloogia"— Esitluse väljavõte:

1 Regeneratiivne parodontoloogia
Natalja Semjonova

2 Regeneratsioon Regeneratsioon: on bioloogiline protsess, mille käigus taastatakse täielikult kaotatud kudede struktuur ja funktsioon. Toimub uue koe areng samat tüüpi koest või selle eelkäijast. Normi korral arenevad pidevalt uued rakud ja koed, et asendada neid, mis oma elutsüklit lõpetavad. Regeneratiivse ravi põhiprintsiip: degenereerunud kudede eemaldamine ja haigusest kahjustunud kudede asendamine.

3 Parodondi kudede puhul
igemeepiteel asendub epiteeliga allasetsevad sidekude ja parodontaalligament arenevad sidekoest luu ja juuretsement tekivad sidekoest (differentseerumata sidekoerakud arenevad osteoblastideks ja tsementoblastideks)

4 Parodontiit Regeneratsioon toimub ka parodondi haiguste korral. Kuid bakterite ja nende elutegevuse produktide mõjud hoiavad haigusprotsessi üleval ning kutsuvad esile põletikku. See omakorda on kahjulik taastuvatele rakkudele ja kudedele ning ei lase see protsessil kulgeda edukalt algusest lõpuni.

5 Eemaldades bakteriaalse katu ning luues selle uut teket välistavad tingimused, kõrvaldab paroravi takistuse regeneratsiooni teelt ning laseb organismil kasutada oma regeneratiivseid võimalusi.

6 peatab luu destruktsiooni, kuid ei suurenda luu kõrgust.
Paranemise käigus: taastub igemekudede väline kuju (asukoht ühtib juurepinnal enne seal olnud parodontaalse tasku põhjaga) peatab luu destruktsiooni, kuid ei suurenda luu kõrgust. Uue kinnituse teke: protsess, mille tulemusel tekib uute parodontaalligamendi kiudude kinnitumine uude juuretsementi ning igemeepiteeli kinnitumine haigusest kahjustunud juurepinnale.

7 Regeneratiivsed protseduurid
Selle protseduuri käigus arst voldib igeme lahti ja eemaldab haigust tekitavad mikroobid. Igemetaskute vähendamine kombineeritult igapäevase hügieeniprogrammiga ja ka regulaarse säilitava raviga suurendab võimalust säilitada oma hammaskonda ning vähendab riski üldhaigusteks, mida ravimata parodontiit põhjustab. Kudede taastamiseks on mitmeid võimalusi. Võib nimetada mitu põhilist meetodit: Luu siirdamine või luu asendajate kasutamine Membraanid Alloderm

8 Luu siirdamine Põhimõtteliselt on olemas kolm (3) liiki materjale, mida saab kasutada luu transplantatsiooniks. Autogeense luu siirdamine ühest töökohast teise (sama isik). Siirdamine sama liigi vahel, kuid materjal on mitte identne geneetiliselt (inimeselt inimesele). Sünteetiline tüüpi materjalist.

9 Luuplastika Mandibular bone grafting Tibialbone grafts
chin or ramus grafts Tibialbone grafts Calvaria (is made up of the frontal, occipital and right and left parietals) Grafting with iliac marrow

10

11 Luu plastika

12 Guided Tissue Regeneration
Haavade paranemise dünaamika on järgmine: kiirus, millega epiteelirakkud kasvavad juuretippu suunas on suurem võrreldes rakkude kasvamise kiirusega hambakrooni suunas. Arvestades seda, kui luu ja pehmete kudede vahele asetada membraani, siis epiteeli kasv alla pärssib. See võimaldab periodontaalligamendi rakkudele kasvada hambakrooni suunas ja seega edendada tõelist parodondi regeneratsiooni. Membraani fikseerimiseks kasutatakse hambakroonit kinnituspunktina. Edasi toimub tema katmine limaskesta periostlappiga. On olemas resorbeeruvad ka mitte-resorbeeruvad membranid. Viimaseid eemaldadakse 4-6 nädala pärast.

13

14 AlloDerm®

15 AlloDerm AlloDerm - bioloogiline materjal, mis on looduslik valkuline karkass naha ja veresoontest, mis soodustab revaskularisatsiooni ning uue kudede moodustamist enda kudede loomulikke mehhanismide abil Ei sisalda rakkulisi elemente. Patsiendi uus kude moodustub tema endast rakkudest ning identsed ümbritsetavate kudedega.

16 Eduka paroravi tulemus:
-kaob valu -kaovad põletikunähud ja veritsus -kaovad igemetaskud -laheneb infektsioon -kaob mäda teke -peatub pehmete kudede destruktsioon -väheneb hammaste patoloogiline liikuvus -taastuvad haiguse poolt kahjustatud koed -taastub igeme füsioloogiline kuju -ennetatakse haiguse teket -väheneb hammaste kaotus

17 Tänan!


Alla laadida ppt "Regeneratiivne parodontoloogia"

Seotud esitlused


Google'i reklaam